AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Design dit eget drømmekøkken
Inspiration

Design ditt nye kjøkken

Det er mange alternativer når det gjelder valg av materiale på ditt nye kjøkken. Har du problemer med å forestille deg, hvordan de forskjellige materialvalgene går hånd i hånd, bruk dette verktøyet for å hjelpe deg med å visualisere kombinasjonen av utvalgte farger og materialer.

Design ditt nye kjøkken
Kjøkken Guide AUBO Kjøkken

Å kjøpe nytt kjøkken er komplisert. Med Plan AUBO har vi gjort det enkelt.

Vi insisterer
AUBO Kjøkken Bærekraft

På bærekraft

Hovedkontoret til AUBO ligger i Aulum i Vestjylland i Danmark. Her er landet flatt, og både øynene og sinnet kan strekke seg langt. Denne utsikten og muligheten til å tenke lenger enn sin egen nesetipp, er en helt naturlig del av DNA-et vårt i AUBO.

Selvsagt er produksjon, inntekter og arbeidsplasser viktige – men ikke til enhver pris. Vi må ha hjertet og hjernen med oss og tenke på miljøet, menneskene og vår felles fremtid.

Som et av de første danske kjøkkenselskapene ble AUBO tilbake i 2017 klar til å levere inventar til kjøkken, bad, vaskerom og garderober som lever opp til verdens eldste merkeordning BREEAM®. BREEAM® er en av verdens ledende miljømarkeringer. Merket betyr at vi bl.a. må fokusere på å bruke riktige materialer og miljøvennlige komponenter i alle kjerneområdene av innkjøp og produksjon. Et nytt AUBO-kjøkken bidrar derfor til et trygt og sunt inneklima i hjemmet ditt.

Les mer om Breeam-Nor
Kjøkken som er verdt å dele

Kjøkken på sitt beste på Instagram

Nytt kjøkken – drømmen starter her

Går du og drømmer om et nytt kjøkken?

Hos AUBO har vi helt sikkert et kjøkken som oppfyller drømmen din nøyaktig.

Kjøkkenet kalles ofte hjertet i hjemmet, og det er med god grunn. Det er her vi samles når dagen starter, når den slutter, og når dagens måltider skal tilberedes og spises. Et kjøkken er både et sosialt samlingssted, men også et verksted hvor man kutter, steker og koker. Derfor er det viktig å finne et kjøkken som oppfyller kravene til både funksjonalitet og selve designet. Hos AUBO finner du lett en kjøkkenløsning der alt går hånd i hånd, uten å måtte gjøre kompromisser mellom funksjonalitet, kvalitet og design.

Hva koster et nytt kjøkken?

Dette spørsmålet hører vi daglig. Med god grunn også. Kjøkkenet er ikke det billigste rommet i boligen, og derfor blir prisen naturligvis en avgjørende faktor. Men når en spør om prisen på et kjøkken, blir det som å spørre om prisen på en bil. Det avhenger i høy grad av type, materialer og ekstravalg.

Les mer om kjøkkenbudsjett og betaling i avsnittet «Hva koster det å lage nytt kjøkken – egentlig?»

Hos AUBO kan du alltid være trygg på at kvaliteten er på topp, men det betyr ikke at prisen er lik for alle kjøkken. Prisen vil naturligvis øke om du går for mer luksuriøse alternativer. Det er derfor veldig lurt å legge frem et helt klart budsjett for hva du har å jobbe med. Det gjør det lettere for deg å ta avgjørelser, og lettere for oss å vise deg de mest relevante kjøkkenene fra begynnelsen av. Vi ønsker alltid å levere kundeservice i absolutt toppklasse, og derfor er vi nødt til å få fastslått hvor mye du kan eller vil kjøpe for.

Likevel er det én ting som er sikkert. Du kan finne et både flott og funksjonelt kjøkken hos AUBO uavhengig av budsjettet ditt. Vi er nemlig svært opptatt av å kunne tilby kjøkken i enhver prisklasse – både til storartede villaer og til studioleiligheter. Vi er stolte over utvalget i sortimentet vårt, fordi vi opprettholder ønsket kvalitet for alle kjøkken.

Ta en prat med din lokale AUBO-forhandler og legg frem budsjettet ditt. Så kan du være sikker på å få presentert et kjøkken som er som skapt for deg og lommeboken din.  I butikken kan du som her se priseksempler på kjøkken fra AUBO.

Nytt kjøkken – viktige valg

Når du skal finne drømmekjøkkenet ditt, er det en rekke viktige valg du må ta. Det kan være lurt å ta en nøye vurdering av mulighetene dine og skaffe nok informasjon, slik at du ikke plutselig skulle angre og må bytte. Kjøkkenet er det viktigste rommet i huset, men også ett av de dyreste å endre på. Derfor gir vi deg et lite utvalg muligheter her, slik at det blir enklere for deg å navigere rundt i jungelen av ulike kjøkken.

Hvilken kjøkkenstil skal jeg velge?

Først av alt må du bestemme deg for hvilken stil du vil ha. Da kjøkkenet er et samlingspunkt for mange, og ikke bare et produksjonsrom, skal det utstråle den personligheten og stilen som går igjen for resten av huset.

Det er et hav av stilarter innenfor kjøkken, og de har alle sine egne kjennetegn og fordeler. Men stort sett kan man dele kjøkkenet opp i to kategorier.

– Minimalistiske kjøkken
– Rustikke kjøkken

Minimalistiske kjøkken har vært nordmenns foretrukne valg i ganske mange år nå. De rene linjene, det rolige uttrykket og de sorte og hvite nyansene er gått rett inn i en overveldende andel norske husstander – både i forbindelse med renovering og nybygg. Det minimalistiske kjøkkenet utstråler orden og tilgjengelighet, noe som er en avgjørende faktor i en hverdag som kan være hektisk.

Men den minimalistiske stilen er ikke for alle. Vi er heldigvis ganske forskjellige og ønsker ikke nødvendigvis det samme. Derfor blir det i større grad også sett mer på rustikke stilarter i kjøkkenkatalogene. Grovere materialer. Utfordrende farger. Mange velger et kjøkken som representerer personligheten deres og komplimenterer boligens stil. For eksempel landkjøkkenet, som med tydelige håndtak og vitrineskap kan by på en svært hyggelig atmosfære som er inviterende for husets beboere.

Derfor bør du finne ut hvilken stil som appellerer mest til deg. Og sørg for at det ikke kommer til å krible i fingrene for å gi det nytt ansiktsløft bare et par senere.

Se hvordan: Slik samler du inspirasjon til det nye kjøkkenet ditt

Kjøkkenfronter med eller uten håndtak?

Når man snakker om minimalistiske kjøkken er det særlig en stil som skiller seg ut. Kjøkkenet uten håndtak. Her kommer de store overflatene, rene linjene og kjøkkenets helhetsinntrykk virkelig frem. Det er en stil som er svært populær i Skandinavia på grunn av renheten og funksjonaliteten. For mange kan håndtak på skuffer og skap være et forstyrrende element som tar vekk oppmerksomheten fra de store og rolige overflatene.

«Hvordan kan jeg da åpne skuffer og skap for å få tak i grytene, pannene og tallerkenene mine», tenker du kanskje. Hos AUBO har vi flere forskjellige valgmuligheter som både sikrer et minimalistisk look, men samtidig bevarer funksjonaliteten. Du kan blant annet velge skuffer med gripelister, som er diskret produsert i selve skuffen, men som samtidig gjør det lett å åpne og lukke. Du kan også velge høyeste grad av minimalisme i form av den såkalt tip-on-funksjonen. Her trengs det bare et lite dytt på skuffen før den så elegant åpner seg. Et svært populært valg innenfor minimalistiske kjøkken.

Kjøkkenet kan også være minimalistisk, selv om du velger skuffer med håndtak. Kjøkkenhåndtak er som smykker, der de alle tilføyer noe spesielt – alt ut i fra form, farge og materiale. Hos AUBO finner du alle tenkelige håndtak i blant annet porselen, tre og messing, og både i rustikke og skarpere former.

Kjøkkenhåndtak er en avgjørende faktor i den store utvalget av kjøkkenmuligheter.

Hvilke farger finner man på kjøkkenet?

En  faktor som har mye å si for valg av kjøkken er fargen. Fargen er kanskje det som gir mest signalverdi ved første blikk. Blir man truffet av en steril hvit eller varm og rustikk nyanse? Det gir en klar indikasjon om hvilken stil man ønsker å fremme. Både en personlig stil, og en stil som gir en rød tråd for resten av hjemmet.

Hvit er alltid en hit

Vi hører støt og stadig profetier om at hvite kjøkken er på vei ut. At det rene og hvite blir malt over med den brede, fargerike pensel. Dette er likevel ikke et velkjent bilde for oss hos AUBO. Det hvite kjøkkenet er fremdeles klart det mest populære valget for nye kjøkken. Det gjelder både kjøkken til nybygg, og når kjøkkenet bare skal renoveres. Les mer og se eksempler på våre hvite kjøkken.

Ta med naturen inn

Det hvite kjøkkenets manifestering som en bestselger er likevel ikke ensbetydende med at vi ikke ser en tendens til mer kulør og modige kjøkkenvalg. Flere og flere vi gjerne uttrykke personligheten deres gjennom kjøkkenet – både ved å tilføre en utradisjonell farge eller ved å velge alternative løsninger når det gjelder materialer og innredning. Det er spesielt populært å ta med naturen inn i kjøkkenet i form av tre og stein, noe som gir kjøkkenet en annen følelse enn det hvite og sterile. En sammensetning av flere forskjellige farger og varierende materialer er særlig noe som har fått innpass i mange hjem.

Sort eleganse

Det finnes også en vei mellom det sterile og livlige. Ta for eksempel det svarte kjøkkenet, som utstråler eleganse. Det er fremdeles et minimalistisk valg, men med en annen og mer hyggelig karakter, som samtidig tilføyer et eksklusivt og stilsikkert utseende. Det svarte kjøkkenet krever imidlertid god plass og mye naturlig lys. Hvis ikke kan man risikere at det blir for tungt og innestengt. Samtidig åpner det svarte kjøkkenet for skarpe kontraster. Uansett om det er benkeplaten, interiøret eller skuffene som er i andre farger, vil svart være svært mottakelig for en god blanding.

Den gråfargede mellomvei

Er svart litt for trist, eller tillater ikke rommet så mørke farger? Da vil det være populært med et grått kjøkken. Man hører ofte at noe kan være grått og kjedelig, men når det kommer til kjøkken, er det en helt annen sak. Det grå kjøkkenet er mer varmt og karakteristisk enn det sterile hvite kjøkkenet. Samtidig er det både lyst, vennlig og langt i fra så sart som eksempelvis det svarte kjøkkenet. Det grå kjøkkenet er et spennende valg mellom to ytterpoler, og samtidig gjør gråfargen det særdeles lett å sette sitt eget preg på kjøkkenet med andre farger og spennende materialer.

Benkeplater

Et av de vanskeligste, men også mest essensielle valg, er, hvilken benkplate skal pryde det nye kjøkkenet. Og hvorfor er det både så vanskelig og viktig? Det er viktig, fordi benkplaten både utgjør en stor del av det visuelle helhetsbildet, samtidig som den skal leve opp til en rekke funksjonelle krav – avhengig av aktivitetsnivået ditt på kjøkkenet. Men det kan også være et vanskelig valg, da det finnes et hav av muligheter, der alle tilbyr noe på enten et funksjonelt eller visuelt plan. For hva er egentlig formålet med benkplaten? Skal det primært sett være fin? Skal den være praktisk? Og hva med prisen?

Hos AUBO er vi alltid klar for å hjelpe deg å finne benkeplaten som oppfyller dine ønsker og behov. Vi har et stort utvalg benkplater fra de beste leverandørene, så uansett hvilke preferanser du har, kan du finne den rette benkplaten her.

Hvis du vil ha litt inspirasjon til å velge din neste kjøkkenbenk. Så går vi gjennom de mest vanlige her:

Laminatbenkeplater

Et særdeles populært valg. Kjøkkenbenker i laminat er i den billigste enden av prisskalaen, men er samtidig et slitesterkt materiale. Laminatbenkplater passer inn i alle kjøkken, fordi de kommer i så mange farger og varianter. Et perfekt valg for folk som tenker på økonomien og er aktiv på kjøkkenet.

Benkeplater i tre

Et eksklusivt valg som gir en fantastisk atmosfære, varme og autentisitet på kjøkkenet. Kjøkkenbenker i tre har fått en renessanse på norske kjøkken med den gjenoppståtte forkjærligheten til naturmaterialer. Da det er mange ulike tresorter, kan uttrykket også varieres og tilpasset til det enkelte kjøkkenet. En bordplate i tre er mer mottakelig for slitasje, men med riktig vedlikehold kan det bli et livslangt bekjentskap.

Benkeplater i granitt

Fra berg til bord. Granitt er naturens eget verk, og utvinnes i store blokker. Kjøkkenbenker i granitt er et eksklusivt valg på grunn av det krevende forarbeidet. Til gjengjeld får man et unikt naturprodukt som gir et rått og personlig uttrykk. Særdeles motstandsdyktig overfor varme og slitasje, samtidig som den er svært lett å vedlikeholde.

Benkeplater i stål

Kjøkkenbenker i stål er kanskje ikke et vanlig syn i de norske hjem – i hvert fall ikke hele stålbordplater, som man finner i diverse industrikjøkken. Men ofte velges det deler av stål kombinert med andre materialer som eksempelvis tre, noe som gi er en sterk kombinasjon av det rå og det varme. Stål er slitesterkt, tåler vann, men er også spesielt mottakelig for riper fra kniver og andre kjøkkenredskaper.

Benkeplater i corian

Corian, er for mange et noe mer ukjent materiale enn de som er blitt nevnt tidligere. Det skyldes kanskje at corian er et kunstmateriale som består av 2/3 naturlige materialer, 1/3 akryl samt pigmenter. Med corian kan man sveise sammen en hel benkeplate uavhengig av utformingen, og man kan til og med integrere vasken, slik at det ikke forekommer synlige samlinger. Det gjør det til en særdeles lett benkeplate å vedlikeholde. La oss bare være ærlige. Kjøkkenbordplater i corian ligger i den absolutt dyreste enden av prisskalaen, men til gjengjeld får man et tilsvarende flott produkt.

Mange flere benkeplater hos AUBO

Utover de nevnte materialene er det mange andre muligheter når det kommer til valg av benkeplate. Du kan lese mye mer om eksempelvis:

Benkeplater i laminat

Benkeplater i kompaktlaminat

Benkeplater i massivt tre

Benkeplater i granitt

Benkeplater i komposittstein

Benkeplater i corian

Benkeplater i getacore

Benkeplater i stål

Benkeplater i terrazzo og betong

Hvilken benkeplate ønsker du? La din lokale AUBO-forhandler hjelpe deg. Du kan også lese mye mer om hva du bør være oppmerksom på når det kommer til benkeplater her.

Lenge leve funksjonelle kjøkken

Det er ikke bare benkeplatens materiale som bidrar til et stilig kjøkken. Størrelsen på bordplassen er alfa omega, fordi kjøkkenet først og fremst brukes til arbeid. Funksjonaliteten er med andre ord en faktor som man aldri må inngå et kompromiss med, ved valg av et nytt kjøkken.

 

Og bare rolig. Det er i den grad mulig å få kjøkken som både er funksjonelle og stilige. Hos AUBO er det nemlig en av våre mål å kunne tilby begge i alle våre kjøkken.

Men når kan man kalle et kjøkken funksjonelt?

Det er ikke et entydig svar på dette. Det avhenger nemlig av behovene dine. Lager du mat flere dager om gangen, er det viktig at du lett kan komme deg rundt mellom de ulike stasjonene. Hvis du har mange kjøkkenmaskiner trenger du også mye benkeplass og oppbevaring. Hvis du derimot tilbringer mindre tid bak komfyren, vil du kanskje heller prioritere det sosiale miljøet rundt spisebordet, slik at kjøkkenet blir det sosiale samlingsstedet fremfor et produksjonsrom. Det er mange muligheter.

Ønsker du skap, skuffer, over- eller underskap? Det handler i stor grad om å finne sine egne kjøkkenvaner, og bli enig med seg selv om hva slags kjøkken som skaper de beste rammene for dem.

Når alt kommer til alt, er det helt opp til din personlige stil, men hos AUBO garanterer vi at vi vil inspirere deg med smarte, stilige og funksjonelle løsninger.

De små detaljene utgjør en stor forskjell

Du kjenner kanskje til at man kan kjøpe ekstrautstyr til biler, som gjør at bilen går fra å være bra til fantastisk. En kan på en måte si det samme om kjøkken. Det finner i alle fall en rekke gadgets eller ekstravalg som først kan virke overflødige, men som du aldri kommer til å angre på når du først har dem på kjøkkenet. Her er noen av dem:

Underlimet eller planlimet vask

Området rundt kjøkkenvasken kan bli svært hektisk, og derfor er det en del av kjøkkenet som spesielt bør prioriteres. Det er likevel ikke bare modellen og materialet som en skal ta stilling til. Selve monteringen er også avgjørende, og her kan du med fordel vurdere en underlimet eller planlimet vask. Med en underlimet vask freses det plass under benkeplaten, og der limes vasken på nedenfra. En planlimet vask monteres ovenfra med en liten fuge mellom benkeplaten og vasken. Felles for begge monteringsmetoder er at det er markant lettere å holde hygienen på topp, noe som kan være en større utfordring med en nedfellet vask. Her skjæres det hull i benkeplaten til vasken, noe som resulterer i en synlig kant hele veien ut, hvor skitt og matrester kan begynne å samle seg.

Induksjonskokeplater

Som nevnt kan kjøkkenet være en oase av betraktninger en må ta når man kaster seg ut på nye og spennende gastronomiske utfordringer. Men for de fleste skal kjøkkenet også ose av effektivitet når det skal sjongleres med kasseroller og stekepanner i en hektisk hverdag. Akkurat som med en quooker, kan du også effektivisere matlagingen ved å velge en induksjonskokeplate. Induksjonsplater fungerer ved at spesielle spoler genererer et magnetfelt og gir varme til gryten eller stekepannen. Det skjer først når de to elementene får kontakt, men så går det til gjengjeld også lynraskt å smelte smøret eller koke opp pastavannet. Det du må huske på er at ikke alle gryter og stekepanner fungerer med induksjon. Foruten den økte effektiviteten er induksjonsplater også svært enkle å vedlikeholde.

Stille kjøkkenventilator

Du kjenner sikkert igjen lyden fra en gammel kjøkkenvifte. Det kan høres ut som man er i en travel storby, noe som hverken er beroligende eller inspirerende når man står ved komfyren. Mange moderne kjøkken er åpne og ofte en integrert del av stuen, og her bør det helst ikke være en konkurranse mellom kjøkkenviften og fjernsynet om hvem som lager mest lyd. Derfor kan du med fordel undersøke lydnivået før du velger din fremtidige kjøkkenvifte. Det finnes også et hav av forskjellige muligheter som varierer i sugeevne, design og lydnivå. Du vil takke deg selv for å velge en kjøkkenvifte som effektivt suger opp røyk og damp uten å bråke.

Kjøkken-allrom

Det er som sagt en mengde spennende og vanskelige valg som må tas for å realisere det nye drømmekjøkkenet. Benkeplater, hvitevarer, farge osv. Men innholdet i kjøkkenet er ikke det eneste som krever seriøse vurderinger. For hvordan skal egentlig kjøkkenet integreres med resten av hjemmet? Tidligere var kjøkkenet et isolert rom der man kunne stå og kokkelere i fred og ro. Men dette er ikke en modell som de fleste etterspør i dag. Kjøkkenet er nå i høy grad blitt et sosialt samlingspunkt, som forklarer hvorfor det er blitt så populært med kjøkken-allrommet i det siste. Den åpne forbindelsen mellom et oppholdsrom/stue er gått rett inn i de norske hjem – spesielt hos barnefamilien der familietiden er kostbar.

Kjøkken-allrommet byr på enda mer samvær, for selv om maten naturligvis skal tilberedes, kan man samtidig se på TV, hjelpe barna med leksene eller bare ha en naturlig samtale gående. Samtidig opplever mange også at barna i høyere grad blir inndratt i de daglige kjøkkenrutinene, fordi rommene ikke er så oppdelte som før.

En av de vesentlige årsakene til at nordmenn elsker kjøkken-allrommet, er at det å ha gjester får en helt ny dimensjon. Du har kanskje opplevd å være totalt avskåret fra festlighetene inne i stuen, fordi risottoen hold på å bli overkokt, eller fordi sausen krevde hele oppmerksomheten din. I et kjøkken-allrom er det lett å samle gjestene å holde samtaler, selv om festmiddagen enda ligger i skapet. Den tradisjonelle spisestuen er nå et ferdig kapittel, og i de aller fleste tilfeller er spisebordet plassert tett opp mot kjøkkenelementene. Det gjør det lettere å gå fra tallerken til komfyr uten å sette en stopper for den hyggelige stemningen.

Hos AUBO har vi naturligvis en haug av løsninger til kjøkken-allrom i forskjellige stilarter og farger, som helt sikkert vil passe inn i hjemmet ditt. Ikke gå glipp av oppdagelsesturen i vårt store utvalg av kjøkken-allrom.

Hvorfor AUBO-kjøkken?

Du er alltid i trygge hender når du velger nytt kjøkken fra AUBO. Våre mange kjøkkenkonsulenter rundt om i landet har mye erfaring og vil gå langt for å finne ditt nye drømmekjøkken. Vi foretrekker nær dialog med deg som kunde, slik at vi sammen finner den rette løsningen. Vi tilbyr blant annet en gratis 3D-tegning/presentasjon i virtual reality, slik at dine ideer og drømmer blir visualisert. Samtidig sørger vi alltid for at ditt nye kjøkken leveres ferdigsamlet og i tide – selvfølgelig.

Service i særklasse

Hos AUBO vil vi være kjent for kjøkken av super kvalitet og ikke minst for en service i særklasse. Alle skal føle seg velkommen i våre AUBO-butikker, og uansett utgangspunkt skal du føle at du har fått optimale råd. Dette er målene våre, og noe tyder på at det virker. I hvert fall er vi på topp på TrustPilot, og for oss er det ikke bare et ubetydelig klapp på skulderen. Det er en stor anerkjennelse som vi alle arbeider hardt for å opprettholde hver eneste dag.

Bærekraftig kjøkken

Når du skal velge kjøkken fra AUBO, er du ikke bare garantert kompromissløs service, stort utvalg og løsninger av høyeste kvalitet. Du velger også miljøvennlig! AUBO er nemlig det første danske kjøkkenfirmaet som lever opp til verdens eldste miljøsertifisering, BREEAM. Anerkjennelsen er kommet som resultat av en årelang miljøsatsing, som altså er blitt belønnet med den fremragende BREEAM-dokumentasjonen. BEREAM klassifiserer i hvor høy grad blant annet enkelte produkter/inventar er bærekraftige, og her hos AUBO lever vi altså opp til de strenge BREEAM-kriteriene. Innenfor kjøkken er det særlig komponenter bestående av trefiber som skal overholde kriterier om utslipp av enkelte gasstyper. Kort fortalt gjør du ikke bare deg selv en tjeneste ved å kjøpe et flott kjøkken hos AUBO – du er også med på å skåne miljøet til nytte for de kommende generasjoner. Les mere om Breeam her.

Finn din lokale forhandler

Gjør drømmen om et nytt kjøkken til virkelighet. AUBO har forhandlere i hele Norge, og du finner din lokale AUBO-forhandler her. Vi gleder oss til å se deg og presentere de mange mulighetene for deg.

Du kan allerede nå booke et uforpliktende møte med din lokale AUBO-forhandler.

Stort sortiment av kjøkken

Hos AUBO har vi et kjøkken som passer akkurat til dine ønsker, behov og lommebok. Vi har et stort utvalg av eksklusive kvalitetskjøkken i forskjellige materialer og design – både til det lille, intime kjøkkenet i leiligheten og til det store, prangende kjøkkenet i villaen. Enten du vil ha et helt nytt kjøkken eller bare funksjonelle forbedringer i dagens kjøkken, er vi klare til å hjelpe. Vi vil gjøre vårt ytterste for å gjøre kjøkkenkjøpet enkelt for deg, slik at ditt nye kjøkken passer til din stil og ditt hjem.

Du kan også finne masse inspirasjon til det nye kjøkkenet ditt her, som er innsendt av kundene våre.

Velkommen til kjøkkenuniversitetet vårt

Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss