AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Mente

Mente

Vi har snudd frontenes uttrykk på hodet

På overflaten ser nyheten Mente ut som et klassisk kjøkken i lys eik. Men ta en ny titt. Da vil du oppdage at de glatte trefrontene har årringer som er loddrette, noe som er helt nytt.

I generasjoner har lys eik talt til kjøkkenkjennernes hjerter med sitt nordiske uttrykk og den eksklusive følelsen av ekte håndverk. En kjærlighet som blir enda mer intens med nyheten Mente. I tråd med den nyeste trenden innen kjøkkendesign har vi snudd trekonstruksjonen på frontene 90 grader slik at de naturlige årringene på skapdørene, skuffefrontene og gavlene beveger seg loddrett i stedet for vannrett. Resultatet er rett og slett enestående.

Finere lages ikke

Så snart du går inn i et Mente-kjøkken fra AUBO, vil du oppleve den spesielle atmosfæren av tre. Nordisk. Koselig. Varmt. Og ekte. Alt fordi Mente er laget med glatt eikefinér på alle overflater.

Med finér får du den fulle opplevelsen av treets naturlige årringstruktur. I tillegg unngår du å betale full pris for kjøkkenfronter i massivt tre.

Forblir vakker i årevis

Før den lette eikefineren monteres på formstabile plater av resirkulert trespon, påføres finérplatene en klar, matt lakk av høyeste kvalitet. Dermed beholder kjøkkenfrontene sin naturlige glød og holder seg vakre gjennom kjøkkenets lange levetid.

Som det naturlige produktet eikefinér er, vil frontene med tiden endre uttrykk avhengig av lysinnstrømningen. Du vil derfor oppdage at Mente-kjøkkenet ditt får enda mer glød og nordisk sjarm. Både med årene og med årringene.

Alltid «i mente» hos AUBO

Mente er det italienske ordet for sinn. Derav uttrykket å ha noe «i mente». Det er også en helt spesiell grunn til at vi har valgt akkurat dette navnet på den nye kjøkkenserien. Mente var nemlig den siste serien som vår grunnlegger, Jens B. Bertelsen, jobbet med før han alt for tidlig og ganske plutselig gikk bort i oktober 2021. Hos AUBO vil Jens alltid være Mente – og in mente.

Opplev Mente hos din lokale forhandler

Besøk din lokale AUBO-forhandler og opplev nyheten Mente på nært hold. Våre kjøkkenkonsulenter forteller deg selvfølgelig gjerne om fordelene med finér, om enkel rengjøring og vedlikehold – og om den vertikale årringstrukturen på alle fronter unntatt sokkelen.

Husk at bildene naturligvis kun er ment som inspirasjon, og at alle materialer i prinsippet kan mikses på kryss og tvers, og innredning tilpasses til nettopp ditt behov.

Finn forhandler

Mente kommer i 1 farge

Denne modellen kommer kun i 1 farge

e-delete
Se materialer og tilbehør
Detaljer

Mente er tilgjengelig med et komplett tilbehørsprogram. Du kan derfor velge benkeplate, armaturer, hvitevarer, skuffeinnsatser, belysning osv. fra hele den omfattende AUBO-serien.

I det viste oppsettet er Mente-kjøkkenet designet uten håndtak for å fremheve de rene frontene og la den loddrette årringstrukturen komme til sin rett. Hvis du i stedet ønsker å få ditt Mente-kjøkken levert med håndtak på dører og skuffefrontene, kan du også her velge fritt fra vårt store utvalg av materialer og former.

Rengjøring og vedlikehold

Viktig informasjon om lakkerte overflater:
Lakk av høy kvalitet oppnår full stabilitet etter fullstendig herding. I løpet av de første 4 ukene bør du derfor unngå at de lakkerte overflatene kommer i kontakt med vann, alkohol eller materialer som kan forårsake riper o.l. I løpet av denne perioden bør den lakkerte overflaten bare tørkes av med en myk, lofri klut. Ikke gni på overflaten, da dette vil gjøre en matt lakk skinnende og i tillegg føre til at den blir statisk ladet, og dermed tiltrekker seg enda mer støv.

Etter ca. 4 uker kan det utføres vanlig overflaterengjøring:

1. Vanlig rengjøring gjøres med en ren klut som er vridd ut i lunkent vann og tilsatt litt oppvaskmiddel. Rengjør alltid i årringenes retning på finérfronter.
2. Vask etterpå med rent vann med en ren, oppvridd klut for å fjerne eventuelle rester av rengjøringsmiddelet og dermed unngå at det dannes striper.
3. Tørk alltid av overflaten med en vanlig myk, lofri bomullsklut. Sølte væsker skal alltid rengjøres umiddelbart.
4. For litt mer sta urenheter kan det brukes glassrengjøringsmiddel eller husholdningssprit brukes. Test alltid rengjøringsproduktene først på et mindre og ikke synlig område. Gjenta deretter punktene 1–3.

Bruk av organiske løsemidler og vaskeskinn kan danne striper, og derfor frarådes dette generelt.

Breeam

Som et av de første danske kjøkkenselskapene ble AUBO tilbake i 2017 klar til å levere inventar til kjøkken, bad, vaskerom og garderober som lever opp til verdens eldste merkeordning BREEAM®. BREEAM® er en av verdens ledende miljømarkeringer. Merket betyr at vi bl.a. må fokusere på å bruke riktige materialer og miljøvennlige komponenter i alle kjerneområdene av innkjøp og produksjon. Et nytt AUBO-inventar bidrar derfor til et trygt og sunt inneklima i hjemmet ditt.

Med BREEAM-Nor®-dokumentasjonen er vi i AUBO klare til å lede an i bestrebelsene på å skape bærekraftige produkter til beste for både miljø og mennesker.

Mente

Design dit eget drømmekøkken
Inspiration

Design ditt nye kjøkken

Det er mange alternativer når det gjelder valg av materiale på ditt nye kjøkken. Har du problemer med å forestille deg, hvordan de forskjellige materialvalgene går hånd i hånd, bruk dette verktøyet for å hjelpe deg med å visualisere kombinasjonen av utvalgte farger og materialer.

Design ditt nye kjøkken

Jeg bruker kjøkkenet til å eksperimentere, bake og lage mat, akkurat som det fungerer som foto- og filmstudio. Derfor var det både noen estetiske og noen funksjonelle hensyn som vi gjorde for å komme sammen

Les mer

- Frederikke, AUBO kunde

Veiledning & inspirasjon

Nysgjerrig på mer?

ANSTENDIGHET FRA DANMARK
AUBO Kjøkken Grunnlegger

Du kan alltid regne med AUBO

I over 30 år har AUBO bygget på vestjysk anstendighet. Det handler for eksempel om tillit og trygghet. Om å holde det vi lover i alle situasjoner. Om å gjøre alt vi kan for å gi kunden det beste mulige produktet. Hver gang.

Dansk anstendighet
Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss