Det er ikke hver dag du ser et kjøkken med stålbenkeplate i private hjem. Selv om det industrielle utseende appellerer til mange, blir det ofte supplert med et annet materiale som tre. Når du ser en stålbenkeplate på et kjøkken, er det ofte en 6 eller 8 millimeter plate limt på toppen av en sponplate.
Fordeler:
Stål utmerker seg ved å være motstandsdyktig, og det er derfor det spesielt sees i industrikjøkken. Stål tåler uendelige mengder vann, og hvis det sprøyter med olje fra stekepannen, kan en fuktig klut få benkeplaten til å skinne igjen. Den glatte overflaten gjør benkeplater av stål enkle å rengjøre, og det er derfor det ofte sees rundt komfyren eller vasken som en del av en benkeplate i tre. Det gir en sjarmerende blanding av det varme og rå utseendet.
Ulemper:
En ulempe er at du ikke trenger å slippe mange kniver på en stålplate før riper dukker opp. Dette er greit nok på et storkjøkken, der bare kokkene må se på det, men det forhindrer mange private i å bruke stålbenkeplater.
Rengjøring: Den daglige rengjøringen klares med en vridd klud i rent, varm vann. Stålbenkeplater bør deretter tørkes med en tørr klut for å unngå kalkavsetninger.
Vil du høre mer om kjøkkenbenkeplater i stål og se de forskjellige fargemuligheterne, så kikk innom din lokale AUBO forhandler.