AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Kjøkkenvasken

Området rundt vasken er en helt sentral arbeidsplass på kjøkkenet. Her tilbringer du mange timer med å vaske opp, skylle grønnsaker, skrelle poteter og mye mer. Men vasken er jo ikke bare en funksjonell del av kjøkkenet. Vasker kommer i utallige designvarianter, materialer og størrelser. Dette betyr at vasken også kan være en designmessig «prikk over i-en» på kjøkkenet ditt.

Populære materialer til kjøkkenvasken

Det finnes mange forskjellige materialer som egner seg til kjøkkenvasken din. Her har vi nevnt noen av de viktigste:

Rustfritt stål: Vasker i rustfritt stål er en klassiker som har blitt brukt på kjøkken i årevis. Mesteparten av kjøkkenvaskene i verden er faktisk laget av rustfritt stål. Det som er så bra med vasker i rustfritt stål er at de har et tidløst design, tåler høye temperaturer og er veldig hygieniske. Kjøkkenvasker i rustfritt stål foretrekkes også av profesjonelle kokker.

Silgranit: Silgranit er et materiale som i løpet av de siste årene har blitt et utrolig populært valg for kjøkkenvasker. Silgranit er en blanding av 80 % granitt og 20 % akryl. Denne blandingen gir utrolig holdbarhet, og silgranitvasker er derfor veldig robuste. Selve overflaten til en silgranitvask er 100 % lukket. Dette betyr at vasken er både skrape- og syrebestandig og tåler ekstremt høye temperaturer. Silgranitvasker kan tåle opptil 280 grader! Samtidig falmer ikke fargen i sollys. Silgranitvasker kommer i mange forskjellige farger, så de kan passe i alle mulige designuttrykk.

Porselen: Porselensvasker kommer også i flere forskjellige farger og kan gi kjøkkenet et helt spesielt uttrykk, siden porselenet utstråler design og eleganse. Porselensvaskene er lette å vedlikeholde.

Husk å skaffe deg et blandebatteri som passer til materialet du har valgt til vasken din, slik at de to ikke motarbeider hverandre og skaper et dårlig design. Kjøkkenet skal være gjennomtenkt med materialer som passer sammen.

Bestill AUBOs katalog

Størrelsen til kjøkkenvask

Kjøkkenvasker kommer i mange forskjellige størrelser. Det er likevel viktig at selve vaskskapselementet er bredt nok til akkurat den vasken du ønsker deg. Det går jo ikke an å montere en vask med dobbel kum i et vaskskapselement med en bredde på kun 50 cm. Disse to tingene må passe sammen.

Vasker kommer med alt fra én kum til 2,5 kummer, hvor den ekstra kummen kan brukes til blant annet å sette ting i bløt i. Du kan også få vasker med avrenningsbrett, som kan være godt å ha hvis du har benkeplater som ikke tåler så mye, f.eks. heltre.

Monteringsmetoder for kjøkkenvasken

Kjøkkenvasken kan monteres i benkeplaten på disse tre måtene:

Nedfelling: Hvis du kjøper en vask til nedfelling, må det skjæres hull i benkeplaten der vasken skal monteres. Men nedfellingsvasker har en ulempe – kanten til vasken ligger høyere enn selve benkeplaten, som danner et naturlig samlepunkt for støv og smuler. På den andre siden kan vasken lett byttes ut hvis det blir nødvendig.

Planliming: En planlimt vask limes fast til benkeplaten, slik at den ligger i plan med benkeplaten. Dette ser pent og gjennomført ut, og du slipper at smuler og støv samler seg i kantene.

Underliming: Underlimte vasker limes fast på undersiden av benkeplaten. Denne løsningen er også funksjonell, siden du slipper irriterende kanter som samler opp støv og smuler.

Vi er klare for å hjelpe deg

Uansett om du skal bygge deg et helt nytt kjøkken eller bare er på jakt etter en ny kjøkkenvask, står vi hos AUBO klare til å gi inspirasjon og råd. Vi har mange forskjellige vasker i utstillingen vår, slik at du kan se vasker i forskjellige størrelser, materialer og farger. Sammen skal vi nok finne frem til en vask som passer behovene og ønskene dine.

Du finner den nærmeste AUBO-forhandleren her. Hvis du vil være sikker på at vi har satt av godt med tid til deg, kan det være lurt å booke et møte. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen.

Finn Forhandler

 

 

Veiledning & inspirasjon

Nysgjerrig på mer?

ANSTENDIGHET FRA DANMARK
AUBO Kjøkken Grunnlegger

Du kan alltid regne med AUBO

I over 30 år har AUBO bygget på vestjysk anstendighet. Det handler for eksempel om tillit og trygghet. Om å holde det vi lover i alle situasjoner. Om å gjøre alt vi kan for å gi kunden det beste mulige produktet. Hver gang.

Dansk anstendighet
Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss