AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Benkeplater i granitt

Granitt er et steinprodukt og dermed et 100% naturlig produkt. Granittens nyanser varierer avhengig av hvor den kommer fra. Det blir trukket ut i store blokker og deretter behandlet for å imøtekomme individuelle behov. De eldste granittene er flere millioner år gamle og stammer fra vulkanutbrudd og består av mineraler og metaller.

Fordeler:
Fordi granitt er stein, er det en ekstremt slitesterkt materiale som er godt egnet for produksjon av benkeplater. En benkeplate i granitt kan tåle nesten allt, og selv om det ikke anbefales å legge varme gjenstander direkte på benkeplaten, krever det en stor varmebelastning før platen går i stykker. En benkeplate av granitt er også ekstremt enkel å vedlikeholde. Det er fordelaktig å smøre det med steinolje fra tid til annen, men ellers er det et minimum av arbeid knyttet til granitt.

Ulemper:
Granitt er et eksklusivt valg, og selv om granittprisene svinger mye, er det på grunn av den omfattende prosesseringen at en benkeplate av granitt tilhører den dyre enden av prisklassen. Granittbenkeplater har vært et unngått valg i mange år fordi det de siste årene har vært stor etterspørsel etter lette og minimalistiske kjøkken. Det er et uttrykk som kan være vanskelig å møte med granittbenkeplate, fordi granitt finnes primært i mørke farger og har en urolig og litt språklig utseende. Motsatt er en benkeplate av granitt naturens eget arbeid, og det er grunnen til at du får et helt unikt mønster som ingen andre har.

Rengjøring:
Den daglige rengjøringen klares med en vridd klut i rent, varmt vann. De fleste rengjøringsmidler kan brukes på granitt, men ettersom overflaten er åpen, anbefales det både innledende og løpende å pleie med steinolje, som vil gjøre granittbenkeplaten mindre utsatt for flekker. For grundig rengjøring anbefales Q-Action, da rengjøringsmidler med sterk syre/base permanent kan skade granittbenken.

Vil du høre mer om kjøkkenbenkeplater i granitt og se de mange forskjellige fargemuligheter, så kom innom din lokale AUBO forhandler.

* Mindre reparasjoner som f.eks. kantskader kan utføres av utdannet fagperson.

Materiale
Granitt
Pris
Høy
Pleie
Middels
Slitestyrke
Høy
Varme
Kortvarig
Kan repareres
Ja*
Benkeplateoversikt
Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss