AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Lesetid

3 minutter

Hos AUBO har vi ansatt mange forskjellige medarbeidere. Også med mange forskjellige etniske bakgrunner. Hos AUBO er nemlig holdningen at en moderne virksomhet skal gjenspeile samfunnet, også når det kommer til etnisitet. Derfor ser vi også på det som virksomhetens oppgave å by nye innbyggere i Danmark velkommen – også på jobbmarkedet.

«Både virksomhetens grunnlegger Jens B. Bertelsen og jeg er jo innvandrere,» lyder det med et smil fra Torben Andersen, administrerende direktør hos AUBO, når samtalen vender seg mot mangfold på arbeidsplassen, og han utdyper det slik: «Det er ingen av oss som er født i Aulum, der AUBO ligger, men man slår jo røtter dit man flytter. Det tror vi gjelder alle mennesker. Som virksomhet mener vi derfor også at vi har et ansvar, både overfor lokalområdet og menneskene som kommer hit.»

Hos AUBO er det også ifølge Jens B. Bertelsen og Torben Andersen en selvfølge at man åpner dørene og bruker de ressursene som skal til for å integrere medarbeidere med en annen etnisk bakgrunn i AUBO. Det er historien om Luul Fremichael Aron et godt bevis på.

Fra Eritrea til Aulum

Det er en hel verden av forskjeller mellom Eritrea og Danmark, i hvert fall ifølge Luul Fremichael Aron. Ingenting kan sammenlignes, alt er annerledes. Luul Fremichael Aron er oppvokst i den nordlige delen av Øst-Afrika, og bor nå over 5000 kilometer i luftlinje nord for sitt gamle hjem, nærmere bestemt i Herning.

Luul Fremichael Aron er i dag 36 år. Han flyktet fra Eritrea i 2014. Før det var han i militæret i Eritrea, men situasjonen i landet var uutholdelig og livet utrygt. Urolighetene fikk til slutt Luul Fremichael Aron til å frykte for livet sitt, så til slutt flyktet han og endte opp i Danmark etter en lang reise, først i København og senere midt i Jylland, hvor han nå jobber hos AUBO.

«Da Luul startet i praksis hos oss i sin tid, ga vi ham gulroten om at når han bestod danskprøven, ville vi gi ham fast jobb hos AUBO. Det var viktig for oss. Først og fremst fordi at Luul skulle lære seg nok dansk til å kunne delta i produksjonen og fellesskapet som finnes på en arbeidsplass. Men det var også viktig, fordi vi ville at han skulle føle seg hjemme i Danmark. Et sted å høre til,» sier Nils A. Reinholdt, som er personalsjef hos AUBO.

For Luul Fremichael Aron betyr nettopp tilhørigheten og jobben hos AUBO veldig mye. «Det gir meg alt jeg har bruk for, sammen. Kort sagt. Arbeidet, det sosiale, det økonomiske og så videre. Det er en viktig del av livet,» forteller Luul Fremichael Aron, som i dag er fast ansatt på fjerde året som lagermedarbeider hos AUBO.

Effektiv innsats krever plass og tid

Aulum er en del av Herning kommune, som kommunalt styrer innsatsen for å få flyktninger og innvandrere inn i det danske samfunnet. Det krever ikke bare danskkunnskaper og å tilpasse seg til en ny kultur. Det krever også et godt samarbeid med lokale bedrifter, forteller Susanne Juel, som til daglig jobber som nærlingslivskonsulent hos Herning kommune for å få mennesker fra andre land ut på det danske jobbmarkedet.

«Her har AUBO spilt en aktiv rolle i kommunen. Som virksomhet bruker de mye krutt på å hjelpe de svake i samfunnet, også når det kommer til mine klienter, som virkelig er verdifullt. Også fordi jeg kan se at det hjelper dem. Det blir en god løsning for alle parter når man gjør en innsats for det, og innsatsen blir fulgt hele veien. Det har de fått til hos AUBO. Og det er ganske enkelt fordi de har hatt viljen til det, både hos ledelsen og hos de ansatte,» lyder det fra Susanne Juel.

«Alle medarbeiderne arbeider etter kontrakt og gjeldende lokale avtaler når de først er faste ansatte etter prøveforløp eller praksisperiode. Så AUBO gir ikke lønnsforskjeller basert på hvor man kommer fra. Det er et spørsmål om å sikre tilstrekkelig og kompetent arbeidskraft, samtidig som vi viser samfunnsansvar,» understreker Torben Andersen. I 2021 har syv av de ansatte hos AUBO en annen etnisk bakgrunn enn dansk, og fire av dem er blitt fast ansatt etter et samarbeid med Herning kommune.

 

Veiledning & inspirasjon

Nysgjerrig på mer?

ANSTENDIGHET FRA DANMARK
AUBO Kjøkken Grunnlegger

Du kan alltid regne med AUBO

I over 30 år har AUBO bygget på vestjysk anstendighet. Det handler for eksempel om tillit og trygghet. Om å holde det vi lover i alle situasjoner. Om å gjøre alt vi kan for å gi kunden det beste mulige produktet. Hver gang.

Dansk anstendighet
Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss