AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Lesetid

3 minutter

Udgivelsedato

september 2022

Hos AUBO er ikke alder en faktor når det gjelder jobbing. Vi ser på kompetansen på CV-en i stedet for datoen på fødselsattesten når det gjelder rekruttering av nyansatte, og vi fokuserer på å beholde de vi allerede har ansatt. 

Det beste beviset på AUBOs seniorpolitikk er Jens Bertelsen som grunnla selskapet i sin tid. Dette sier Torben Andersen, administrerende direktør i AUBO. Jens Bertelsen døde i 2021 i en alder av 73 år, men var aktiv til det siste, noe som var helt i grunnleggerens ånd, for på Vævervej i Aulum er det ikke alderen som setter grensen for evnene.

«Jeg har alltid sagt at vi må behandle medarbeiderne godt, fordi vi trenger dem i mange år.»

«Jeg pleier også å si at ingen skal trenge å tenke på å pensjonere seg før de blir minst like gamle som det Jens ble”, sier Torben Andersen. Og selv om det sies med glimt i øyet, er det alvor bak ordene.

«Vi er svært bevisst på å utforme en arbeidsplass for å unngå belastningsskader. Vi har et bredt fokus på effektivisering, og det er klart at når du kan investere i maskiner som samtidig fjerner ensidig og repeterende arbeid, bidrar du også til å skåne medarbeiderne.”

Og det er en god idé, mener Torben Andersen, om du vil beholde folk. «Hvis du kan finne ut hvordan du tilpasser oppgavene og arbeidstiden til hver enkelt ansatts behov, kan du beholde dem lenge.»

Det er AUBOs medarbeider Bjarne Laursen et eksempel på.

Fra pensjonist til arbeidstaker

Bjarne Laursen har vært i AUBO i rundt 20 år. Han har bakgrunn fra dagligvarehandelen, og før han startet å jobbe for AUBO, var han selvstendig næringsdrivende og drev sin egen bensinstasjon.

«Men så var det plutselig noen som ville kjøpe den. Det var egentlig ikke meningen at jeg skulle selge den gangen, men til riktig pris er jo alt til salgs, sier Bjarne Laursen. Og slik ble det. Bensinstasjonen ble solgt og noe nytt måtte skje, spørsmålet var bare hva? «Jeg tok en rekke kurs og klarte også å ta et truckførerbevis, men det var ingenting av dette som fenget. Og så en dag spurte noen meg om jeg ikke kunne tenke meg en jobb i AUBO?”

På det tidspunktet var Bjarne Laursen i midten av 50-årene. Han ble ansatt som altmuligmann, men endte snart opp med å forme sin egen stilling i tråd med sitt tidligere arbeidsliv. “Jeg tok ansvar for å fylle opp varer i produksjonen. Om det er tomatketchup eller spiker og skruer som skal fylles på hyllene spiller ingen rolle, så lenge kundene er fornøyde.”

Da Bjarne Laursen fylte 65 år bestemte han seg for å gå litt ned i stilling, og da han fylte 69 år, mente han selv det var på tide å gi plass til yngre krefter. «Så jeg pensjonerte meg, hadde siste arbeidsdag og alt.” Men pensjonisttilværelsen varte bare noen få måneder, fordi verken AUBO eller Bjarne Laursen var helt klare til å ta farvel med hverandre. «Før jeg sluttet, trakk sjefen meg til side og spurte om jeg ikke ville stikke innom etter at jeg hadde tatt meg litt fri, det var det han kalte pensjonisttilværelsen min. Han hadde en jobb han tenkte kunne være noe for meg”, forteller Bjarne Laursen.

Det er fem år siden, og Bjarne Laursen er fortsatt ansatt i AUBO. Han kommer hver fredag og hjelper til med renhold. Han jobber også i en gjenbruksbutikk i Aulum, og selv om Bjarne Laursen nå er 74 år gammel, har han ikke vurdert å slutte ennå, verken på det ene eller det andre stedet.

«Så lenge jeg har det gøy med det jeg gjør nå, vil jeg fortsette. Hos AUBO finnes det mange alternativer, og hvis du plutselig ikke passer inn på et sted, passer du definitivt inn på et annet sted. Slik har det vært i alle de årene jeg har jobbet her”, sier Bjarne Laursen. Til slutt er det omgangen med kollegene som betyr mest. «Når jeg drar innom AUBO en fredag morgen, hilser jeg på minst 50 personer som er glade for å se meg. «Hei sann, Bjarne”, hører jeg da. Det gir meg mye.”

 

Veiledning & inspirasjon

Nysgjerrig på mer?

ANSTENDIGHET FRA DANMARK
AUBO Kjøkken Grunnlegger

Du kan alltid regne med AUBO

I over 30 år har AUBO bygget på vestjysk anstendighet. Det handler for eksempel om tillit og trygghet. Om å holde det vi lover i alle situasjoner. Om å gjøre alt vi kan for å gi kunden det beste mulige produktet. Hver gang.

Dansk anstendighet
Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss