AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Lesetid

4 minutter

Hos AUBO er ikke alder en faktor når det gjelder jobbing. Vi ser på kompetansen på CV-en i stedet for datoen på fødselsattesten når det gjelder rekruttering av nyansatte, og vi fokuserer på å beholde de vi allerede har ansatt. 

Det beste beviset på AUBOs seniorpolitikk er Jens Bertelsen som grunnla selskapet i sin tid. Dette sier Torben Andersen, administrerende direktør i AUBO. Jens Bertelsen døde i 2021 i en alder av 73 år, men var aktiv til det siste, noe som var helt i grunnleggerens ånd, for på Vævervej i Aulum er det ikke alderen som setter grensen for evnene.

“Jeg har alltid sagt at vi må behandle medarbeiderne godt, fordi vi trenger dem i mange år.”

“Jeg pleier også å si at ingen skal trenge å tenke på å pensjonere seg før de blir minst like gamle som det Jens ble”, sier Torben Andersen. Og selv om det sies med glimt i øyet, er det alvor bak ordene.

“Vi er svært bevisst på å utforme en arbeidsplass for å unngå belastningsskader. Vi har et bredt fokus på effektivisering, og det er klart at når du kan investere i maskiner som samtidig fjerner ensidig og repeterende arbeid, bidrar du også til å skåne medarbeiderne.”

Og det er en god idé, mener Torben Andersen, om du vil beholde folk. “Hvis du kan finne ut hvordan du tilpasser oppgavene og arbeidstiden til hver enkelt ansatts behov, kan du beholde dem lenge.”

Det er AUBOs to medarbeidere Poul Vestergaard Pedersen og Bjarne Laursen to gode eksempler på.

Nesten 80 år er ingen hindring

Det var egentlig ikke planlagt at Poul Vestergaard Pedersen skulle jobbe til han var nesten 80 år gammel. Det var heller ikke meningen at han skulle jobbe for AUBO, men det er nå slik det ble.

“I 2003 ble selskapet jeg jobbet for, solgt til AUBO. På den tiden var jeg i ferd med å førtidspensjonere meg, men Jens Bertelsen spurte meg om jeg ikke ville fortsette, i hvert fall frem til jeg ønsket selv å slutte i arbeidsmarkedet, og det takket jeg ja til, sier Poul Vestergaard Pedersen, som da var ansatt som smed i AUBO. “Etter et par måneder snakket vi sammen igjen, og vi ble raskt enige om at jeg kunne fortsette litt lenger.”

Litt mer ble til flere måneder, og så flere år, og i 2023 skal Poul Vestergaard Pedersen feire sitt 20-årsjubileum i AUBO. At det ville ta så lang tid, hadde ingen hadde forestilt seg. “Jeg har spurt hver gang vi har en MUS-samtale, om det er nå jeg skal slutte? Men jeg får samme beskjed hver gang. Nei, nei, svarer de. Bli så lenge du vil.”

Og så blir Poul Vestergaard Pedersen en stund til. Først trappet han ned til tre arbeidsdager i uken, og nå møter han opp hver onsdag. “Det har jo skjedd en enorm utvikling i selskapet i løpet av tiden jeg har vært her, og det har vært spennende å være en del av. Jeg kommer til å savne å følge med på utviklingen når jeg en gang slutter. Det og så kollegene, selvsagt.”

Poul Vestergaard Pedersen tror han vil pensjonere seg før han fyller 80 år. “Men jeg sa jo også at jeg ville pensjonere meg da jeg fylte 75 år, så vi får nå se”, sier han med et smil.

Fra pensjonist til arbeidstaker

I likhet med kollega Poul Vestergaard Pedersen har Bjarne Laursen også vært i AUBO i rundt 20 år. Han har bakgrunn fra dagligvarehandelen, og før han startet å jobbe for AUBO, var han selvstendig næringsdrivende og drev sin egen bensinstasjon.

“Men så var det plutselig noen som ville kjøpe den. Det var egentlig ikke meningen at jeg skulle selge den gangen, men til riktig pris er jo alt til salgs, sier Bjarne Laursen. Og slik ble det. Bensinstasjonen ble solgt og noe nytt måtte skje, spørsmålet var bare hva? “Jeg tok en rekke kurs og klarte også å ta et truckførerbevis, men det var ingenting av dette som fenget. Og så en dag spurte noen meg om jeg ikke kunne tenke meg en jobb i AUBO?”

På det tidspunktet var Bjarne Laursen i midten av 50-årene. Han ble ansatt som altmuligmann, men endte snart opp med å forme sin egen stilling i tråd med sitt tidligere arbeidsliv. “Jeg tok ansvar for å fylle opp varer i produksjonen. Om det er tomatketchup eller spiker og skruer som skal fylles på hyllene spiller ingen rolle, så lenge kundene er fornøyde.”

Da Bjarne Laursen fylte 65 år bestemte han seg for å gå litt ned i stilling, og da han fylte 69 år, mente han selv det var på tide å gi plass til yngre krefter. “Så jeg pensjonerte meg, hadde siste arbeidsdag og alt.” Men pensjonisttilværelsen varte bare noen få måneder, fordi verken AUBO eller Bjarne Laursen var helt klare til å ta farvel med hverandre. “Før jeg sluttet, trakk sjefen meg til side og spurte om jeg ikke ville stikke innom etter at jeg hadde tatt meg litt fri, det var det han kalte pensjonisttilværelsen min. Han hadde en jobb han tenkte kunne være noe for meg”, forteller Bjarne Laursen.

Det er fem år siden, og Bjarne Laursen er fortsatt ansatt i AUBO. Han kommer hver fredag og hjelper til med renhold. Han jobber også i en gjenbruksbutikk i Aulum, og selv om Bjarne Laursen nå er 74 år gammel, har han ikke vurdert å slutte ennå, verken på det ene eller det andre stedet.

“Så lenge jeg har det gøy med det jeg gjør nå, vil jeg fortsette. Hos AUBO finnes det mange alternativer, og hvis du plutselig ikke passer inn på et sted, passer du definitivt inn på et annet sted. Slik har det vært i alle de årene jeg har jobbet her”, sier Bjarne Laursen. Til slutt er det omgangen med kollegene som betyr mest. “Når jeg drar innom AUBO en fredag morgen, hilser jeg på minst 50 personer som er glade for å se meg. “Hei sann, Bjarne”, hører jeg da. Det gir meg mye.”

 

Veiledning & inspirasjon

Nysgjerrig på mer?

ANSTENDIGHET FRA DANMARK

Du kan alltid regne med AUBO

I over 30 år har AUBO bygget på vestjysk anstendighet. Det handler for eksempel om tillit og trygghet. Om å holde det vi lover i alle situasjoner. Om å gjøre alt vi kan for å gi kunden det beste mulige produktet. Hver gang.

Dansk anstendighet
Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss