AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Lesetid

3 minutter

I et jobbmarked som endrer seg er lange ansettelsesforhold et sjeldent syn, men AUBO har gjennom årene klart å feire flere jubileer og langvarige arbeidsforhold med både kolleger og eksterne samarbeidspartnere. 

AUBOs hovedkontor og produksjon på Vævervej i Aulum er et utløp for flere bygninger og utvidelser. De første årene feiret medarbeiderne julefrokost hjemme hos AUBOs grunnlegger Jens B. Bertelsen, men etter en stund ble det for trangt. Virksomheten fikk voksesmerter, også på medarbeiderfronten, men til tross for utbygging etter utbygging har spesielt én ting ikke forandret seg gjennom årene – det nære forholdet til både de ansatte og virksomhetens samarbeidspartnere. 

«Det er klart at du ikke kjenner alle menneskene, som du gjorde i starten, men det er likevel gode forhold som er i fokus den dag i dag,» forteller Jens B. Bertelsen, fabrikant og grunnlegger av AUBO. Det samme sier AUBOs administrerende direktør, Torben Andersen. 

«Det er simpelthen en del av strategien vår. Vi vil ha gode forhold, og ikke minst lange forhold til alle interessenter i virksomheten. Det vil si leverandører og kunder, men spesielt også medarbeidere. Vi bruker mye energi på å lære opp folk og holde ferdighetene deres ved like, og derfor vil vi selvfølgelig også gjerne at de blir her til de blir 70. Minst.» 

Jeg kjeder meg i hvert fall aldri 

Inntil videre har Laurits P. Bæk vært hos AUBO i snart 25 år, og med en alder på knapt 50 år, er det ikke usannsynlig at han når å feire mange flere runde jubileer hos AUBO. At han skulle ende opp med å være hos AUBO i så mange år hadde han ikke forutsett da han hadde sin første arbeidsdag. 

«Den gangen hadde jeg ikke planer om å ha 25-årsjubileum på samme sted, men tiden har flydd forbi. Og det med god grunn også. Det er en fantastisk allsidig arbeidsplass, og gjennom årene har jeg prøvd litt av hvert, så i dag er jeg kjent med mange av arbeidsfunksjonene. Jeg kjeder meg i hvert fall aldri,» forteller Laurits P. Bæk, som i dag står i spissen for virksomhetens lagerfunksjoner med fokus på postforsendelser, restordreforsendelser og småordrer. Nettopp allsidigheten i virksomheten er et bilde som AUBOs administrerende direktør også kjenner seg igjen i. 

«De som har vært her i lang tid har vært utsatt for flere kulturomveltninger og mange forandringer over tid. Vi kommer aldri tilbake til de gode gamle dager, som vi pleier å si. Vi kommer derimot frem til nye og bedre tider, til fordel for både AUBO og medarbeiderne,» sier Torben Andersen. 

Det er ikke kun det faglige og utfordringene som driver arbeidet hos Laurits P. Bæk. Det er også det sosiale. Selve kulturen hos AUBO. «Da jeg kom hit, kalte de det for AUBO-familien, og skjønte fort hvorfor. Vi lagde ofte ting sammen og hjalp hverandre privat, og sånn er det også nå, selv om vi er blitt mange flere,» forteller Laurits P. Bæk. 

Har du vurdert å komme på kontoret? 

Akkurat som Laurits P. Bæk har Solvejg Madsen også jobbet for AUBO i 25 år, men i motsetning til hennes kollega i produksjonen, har hun vært på kontor alle årene. At det var kontorveien Solvejg Madsen valgte, skjedde litt tilfeldig. 

«Jeg er opprinnelig utdannet blomsterbinder, men da jeg en dag begynte å lete etter en ny jobb, så spurte naboen min om jeg noensinne hadde vurdert å jobbe på kontor?» forteller Solvejg Madsen. Naboen het tilfeldigvis Jens B. Bertelsen, og det var selvfølgelig kontoret hos AUBO han mente. «Jeg ville tenke meg litt om, men det tok ikke lang tid før jeg sa ja og startet i kontoret på prøve.» I dag er prøvetiden for lengst forbi, og Solvejg Madsen har som kontorassistent arbeidet med alt fra å motta ordrer over telefonen til arkivarbeid og prislisteproduksjon. Med andre ord har hun hatt en svært allsidig jobb, noe som vekker gjenklang hos Nils A. Reinholdt, personalsjef hos AUBO. 

«Vi tar medarbeidersamtalene på alvor. Med god grunn også. Hvis medarbeideren gjerne vil prøve noe nytt eller videreutdanne seg, så lytter vi gjerne. Det tror jeg er en av årsakene til at vi har lykkes med å skape så mange lange og gode arbeidsforhold,» forteller Nils A. Reinholdt, som selv har jobbet hos AUBO i mer enn 14 år. 

«Det er en helt annen arbeidsplass i dag enn det var for 25 år siden,» forteller Solvejg Madsen. «Det er en morsom prosess å ha vært gjennom, men det er også mye som ikke har forandret seg. For meg personlig er det fortsatt kundekontakten og de gode kollegene som gjør arbeidsdagen god.» 

 

Veiledning & inspirasjon

Nysgjerrig på mer?

ANSTENDIGHET FRA DANMARK
AUBO Kjøkken Grunnlegger

Du kan alltid regne med AUBO

I over 30 år har AUBO bygget på vestjysk anstendighet. Det handler for eksempel om tillit og trygghet. Om å holde det vi lover i alle situasjoner. Om å gjøre alt vi kan for å gi kunden det beste mulige produktet. Hver gang.

Dansk anstendighet
Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss