AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Lesetid

3 minutter

Hos AUBO har man et nærmest fast lag av lærlinger, og også kontorelever, som tilbringer en stor del av utdannelsen sin hos oss i Aulum. Denne delen av medarbeiderstaben er der ikke kun for å lære, fordi AUBO har erfart at virksomheten også lærer mye av dem.

Hos AUBO har man en kultur hvor man alltid prøver å finne ut hvor bedriften er på vei hen. Og hvor medarbeiderne er på vei hen. Det betyr at det er fokus på å oppgradere systemer og maskiner ved siden av at vi også legger fokus på utdanning. Og ledelsen i AUBO mener at det er helt klart – skal man gjøre gode investeringer, skal man også være sikker på at medarbeiderne er klare over forandringene, gamle som nye.

«Vi skal følge med samfunnet, og det skal medarbeiderne også. Det er blitt et mantra vi bruker for å holde verktøyet skarpt. De menneskelige verdiene og arbeidsressursene skal holdes ved like og utvikles. Med andre ord, vi skal sørge for at når teknologien krever digitalisering, skal vi medarbeidere som forstår og evner å håndtere det,» forteller Torben Andersen, administrerende direktør hos AUBO.

Av samme grunn har man hos virksomheten også stort fokus på å rekruttere lærlinger og kontorelever, ettersom de ikke bare kommer for å lære – de kommer også for å lære fra seg.

Fra utdannelse til lærlingplass på en uke

Kristian Poulsen Adolphsen trodde egentlig at han skulle studere IT på universitetet, men da han en dag fikk et stykke tre mellom hendene i et teknikkfag på videregående, fant han ut at det passet ham bedre. Men han slapp allikevel ikke drømmen om IT, og i dag kombinerer Kristian Poulsen Adolphsen kjærligheten for treverk med de mer tekniske interessene sine som maskinsnekkerlærling hos AUBO.

«Etter videregående flyttet jeg til Herning med kjæresten min, og etter endt verneplikt startet jeg på snekkerutdannelsen på Herningsholms Erhvervsskole. Her kan man spesialisere seg som møbelsnekker, bygningssnekker og maskinsnekker. Så hørte jeg at AUBO søkte en maskinsnekkerlærling, søkte plassen, og kort tid etter var jeg på samtale her ute. Allerede samme dag ble vi enige om at kjemien passet, og etter en uke skrev jeg under på kontrakten. Så var jeg plutselig hos AUBO,» forteller Kristian Poulsen Adolphsen med et smil om munnen.

Som lærling hos AUBO har Kristian Poulsen Adolphsen hatt masse spennende arbeidsoppgaver, og det er det en god grunn til, forteller han. «Her finner de ikke opp arbeidsoppgaver slik at lærlingen skal ha noe å gjøre. Her blir man satt til virkelige arbeidsoppgaver med en gang, og det har vært utrolig kult.» Det betyr at Kristian Poulsen Adolphsen har stått for alt fra å skreddersy kjøkkenskap, til å lære den nyeste lærlingen opp i konkrete arbeidsoppgaver i produksjonen.

Har bruk for utvikling og ny kunnskap

Gjennom årene har AUBO vært gjennom en rivende utvikling, spesielt på produksjonssiden, hvor det hele tiden blir stilt større krav, også til medarbeiderne.

«Vi har et virkelig avansert produksjonsmaskineri med CNC-maskiner og datamaskiner som skal programmeres, og det er her vi har bruk for en som Kristian,» forteller Michael Pedersen, som er produksjonssjef hos AUBO. «Å kjøpe teknologien er én ting, men vi skal også ha personer som kan betjene teknologien. Lærlingene tar IT raskere. De er også mye raskere til å fordype seg i programmene, og den naturlige tilgangen gir oss som produksjonsvirksomhet en masse fordeler.»

For Kristian Poulsen Adolphsen har møtet med AUBO og maskinsnekkerretningen vært det helt riktige valget. «Jeg liker fortsatt å jobbe med datamaskiner og programmering, men på den andre siden er det heller ikke bare tall på en skjerm. Du har materialet mellom hendene, og du kan se at du fysisk får utrettet noe hver dag. Det er det som har vært med på å gjøre utdannelsen så spennende for meg.»

Kristian ble ferdigutdannet maskinsnekker den 1. oktober 2021.

 

Veiledning & inspirasjon

Nysgjerrig på mer?

ANSTENDIGHET FRA DANMARK
AUBO Kjøkken Grunnlegger

Du kan alltid regne med AUBO

I over 30 år har AUBO bygget på vestjysk anstendighet. Det handler for eksempel om tillit og trygghet. Om å holde det vi lover i alle situasjoner. Om å gjøre alt vi kan for å gi kunden det beste mulige produktet. Hver gang.

Dansk anstendighet
Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss