AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Lesetid

2 minutter

Hos AUBO består nesten 10 prosent av medarbeiderne av fleksjobbere, der alle spiller en viktig rolle i arbeidsdagen hos kjøkkenprodusenten. Her kan du lese mer om hvordan vi klarer det – og hvordan det er å være i fleksjobb hos AUBO.

Hos AUBO er noen medarbeidere ansatt 12 timer i uken, mens andre jobber 9 timer i uken. Uansett hvor lenge du jobber i løpet av en dag – og dermed en uke, er det meningsfylt, forteller Michael Pedersen, produksjonssjef hos AUBO. Her driver vi ikke med såkalte «skånejobber», sier Michael Pedersen. Alle har en viktig funksjon, også når du er ansatt i en fleksjobbstilling. Og den innstillingen gjør en stor forskjell hos AUBO, ikke bare for virksomheten, men også for hver enkelte medarbeider.

Som i Hans Christian Astrup Bæks situasjon.

Plutselig endrer livet seg

Hans Christian Astrup Bæk er 36 år gammel og har i dag en fleksjobb hos AUBO, men det lå ikke i kortene for knapt 11 år siden. På det tidspunktet jobbet Hans Christian Astrup Bæk som murer og var i full gang med karrieren sin, helt til livet like plutselig snudde seg på hodet. «Det kom ut av det blå. Jeg våknet bare opp en morgen med en sinnssyk hodepine. Jeg har aldri opplevd noe lignende,» forteller Hans Christian Astrup Bæk, som ikke ble bedre med det første. Med god grunn også.

Etter flere legebesøk og utallige undersøkelser viste det seg nemlig at hodepinen skyldtes en hjerneblødning. I begynnelsen dro Hans Christian Astrup Bæk tilbake til murerfaget, men det holdt ikke i lengden. Kroppen tålte rett og slett ikke det harde, fysiske arbeidet, så etter ca. syv år fikk han godkjent fleksjobb. Og tre uker senere starter han hos AUBO.

Åpenhet er veien til suksess

Alle AUBOs fleksjobbere er ansatt i produksjonen. Her ivaretar de oppgavene på samme nivå som virksomhetens andre medarbeidere, bare på redusert tid og med hensyn til eventuelle psykiske eller fysiske betingelser. Åpenheten rundt hvorfor folk fleksjobber er en av årsakene til hvorfor det har gått så bra, forteller Nils A. Reinholdt, som er personalsjef hos AUBO. «Vi synes det er viktig å fortelle hva som har skjedd og hvilke begrensinger som finnes. Det å tilpasse arbeidet til alles forskjellige forutsetninger har vært veien til suksess for oss.»

Nils A. Reinholdt og AUBOs produksjonssjef Michael Pedersen står for rekrutteringen av fleksarbeidere hos AUBO. Det krever en stor innsats og et tett samarbeid med den enkelte medarbeideren og kommunen. Det krever også en god porsjon menneskeevne og forståelse.

«Som virksomhet mener vi at det er viktig å ta et sosial ansvar, og heldigvis har vi sjefer som har hjertet seg i det de gjør. De evner å ta fatt i disse medarbeiderne og bygge dem opp, slik at de blir en uvurderlig del av arbeidsplassen,» forteller Torben Andersen, administrerende direktør hos AUBO.

«I bunn og grunn gjør vi det fordi vi ikke kan la være,» forklarer Michael Pedersen, og forteller litt om alle solskinnshistoriene som følger med. Som de to fleksarbeiderne som var ansatt hos AUBO i en årrekke, til de en dag, med en ukes mellomrom, sa opp jobbene sine, fordi de begge to nå følte seg rustet til å ta en fulltidsutdannelse.

For Hans Christian Astrup Bæk har jobben hos AUBO også hatt en avgjørende betydning.  «Jeg har det som plommen i egget her. Fra dag én blir du sett på som en god hjelper der hjelp trengs. Du føler også at du blir passet på. Hele prosessen har vært svært profesjonell og løsningsorientert, og det er også en av grunnene til at jeg har vært her i seks år nå. Det, i tillegg til kollegene,» sier Hans Christian Astrup Bæk.

 

Veiledning & inspirasjon

Nysgjerrig på mer?

ANSTENDIGHET FRA DANMARK
AUBO Kjøkken Grunnlegger

Du kan alltid regne med AUBO

I over 30 år har AUBO bygget på vestjysk anstendighet. Det handler for eksempel om tillit og trygghet. Om å holde det vi lover i alle situasjoner. Om å gjøre alt vi kan for å gi kunden det beste mulige produktet. Hver gang.

Dansk anstendighet
Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss