AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Lesetid

3 minutter

Hos AUBO strekker vi oss langt for å beholde medarbeidere. Også når de blir syke. Her kan du lese mer om hvor stor betydning en sikker forankring i arbeidsmarkedet kan bety for en medarbeider i en sykdomsperiode.

Alle rammes av sykdom på et eller annet tidspunkt i livet. Dette kan ta noen dager, kanskje noen uker, men det er også noen som rammes av lengre perioder med sykdom. Når en medarbeider er langtidssykemeldt, er det mange mekanismer som settes i verk. I denne prosessen er det alltid de menneskelige relasjonene som veier tyngst hos oss i AUBO. Dette fører nemlig til et enda bedre forløp, også når medarbeideren skal komme tilbake til jobb, forteller personalsjef Nils A. Reinholdt.

Det er Maibritt Agerbek Evaldsens historie et godt eksempel på.

Fra operasjon til blodpropp

I august 2022 kan Maibritt Agerbek Evaldsen feire 18-årsjubileum som kontor- og salgsassistent hos AUBO. Hun kan også se tilbake på et år med sykdom, operasjon og en sykemelding som tok lengre tid enn hun hadde forventet. Hele denne perioden startet med at Maibritt Agerbek Evaldsen begynte å bli svimmel fra tid til annen.

“Da oppsøkte jeg selvsagt legen min, der det raskt ble konstatert at jeg hadde for høyt blodtrykk. De sendte meg videre til skanning, der de fant utposninger på noen blodårer i hodet. Disse må fjernes, så jeg må opereres i to runder”, sier Maibritt Agerbek Evaldsen.

Den første operasjonen blir utført i august 2021. Når Maibritt Agerbek Evaldsen våkner på oppvåkningen, har hun fått fjernet en av utposningene, men i etterkant føler hun seg fortsatt ikke som seg selv. Hun får tunnelsyn og har problemer med å orientere seg og holde balansen. Det går tre uker før hun tar kontakt med lege på nytt. På dette tidspunktet er tunnelsynet borte, men Maibritt Agerbek Evaldsen har mistet kontrollen over venstre arm. Hun ser også lammet ut på den ene siden av hodet, og det viser seg at hun har fått blodpropp som følge av operasjonen.

“Det var tøft, også mentalt”, forteller Maibritt Agerbek Evaldsen, fordi hun ikke forventet at hun skulle være sykemeldt over lengre tid.

“Jeg hadde en klar forventning om at jeg bare skulle opereres, og så skulle jeg tilbake i full jobb. Jeg skulle bare være sykemeldt i 14 dager, men det endte opp med å ta fire måneder før jeg kom tilbake på jobb.”

En jobb i den andre enden

Som personalsjef i AUBO blir Nils A. Reinholdt alltid involvert når det gjelder sykemeldinger i selskapet. Det er også han, i samarbeid med den enkelte avdelingslederen, som er ansvarlig for å lage en god plan for når arbeidstakeren skal komme tilbake til AUBO.

“Vi vet at jo mer tid som går, desto vanskeligere kan det være å komme tilbake på jobb. Det er derfor viktig å holde kontakten, slik at vi har en følelse av hvordan medarbeideren har det. Og hvordan vi kan hjelpe”, sier Nils A. Reinholdt og fortsetter:

“Helt fra starten av ba vi Maibritt om ikke å lure på om det var en jobb i den andre enden. Det kan være en stor belastning å måtte bekymre seg for sykdommen og jobben samtidig, så det var viktig at den biten var avklart. Da kunne Maibritt fokusere på å bli frisk igjen og ingenting annet.”

Og det ga meg en trygghet, sier Maibritt Agerbek Evaldsen. I starten var hun ellers klar til å gå på jobb og bare “kjøre på”, som hun selv sier, men det gikk raskt opp for både AUBO og Maibritt Agerbek Evaldsen at det ikke kunne la seg gjøre. I hvert fall ikke i starten.

“I et slikt tilfelle er det alltid viktig å finne ut hvor vi skal begynne. Vi vet jo alle godt hva målet er. Det er at Maibritt skal komme tilbake på jobb 100 % frisk, men vi kommer ikke dit bare ved å knipse med fingrene. Det nytter ikke å starte opp og tenke at du umiddelbart kan takle det samme som før sykdomsperioden. Det handler om å starte på et nivå der du føler deg trygg og fortsatt har energi igjen når arbeidsdagen er over”, sier Nils A. Reinholdt.

Da Maibritt Agerbek Evaldsen kom tilbake til AUBO, var det med redusert arbeidstid, men på det tidspunktet var det heller ikke det som var avgjørende. “Det var bare fint å være tilbake på jobb igjen. Å kunne snakke med kollegaer jeg hadde savnet og være en del av en normal dag. Det betydde mye. Også for min egen bedring. Det er jeg overbevist om”, sier Maibritt Agerbek Evaldsen, som i dag fortsatt jobber redusert. Nok en operasjon venter. Verken AUBO eller Maibritt Agerbek Evaldsen vet når hun er tilbake 100 %.

“Men det er det som er målet. Å komme tilbake til jobb igjen på heltid. Og helst i morgen.»

 

Veiledning & inspirasjon

Nysgjerrig på mer?

ANSTENDIGHET FRA DANMARK
AUBO Kjøkken Grunnlegger

Du kan alltid regne med AUBO

I over 30 år har AUBO bygget på vestjysk anstendighet. Det handler for eksempel om tillit og trygghet. Om å holde det vi lover i alle situasjoner. Om å gjøre alt vi kan for å gi kunden det beste mulige produktet. Hver gang.

Dansk anstendighet
Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med informasjon om våre produkter.

Chat med oss