Fra kjøkkendrøm
til virkelighet

Å kjøpe nytt kjøkken er vanskelig synes nærmere 60 % av alle kjøkkenkunder. Det viser en analyse vi har gjort her på AUBO. Først og fremst er mange usikre på hva de skal velge. Mange synes også det er vanskelig å forestille seg hvordan kjøkkenet kommer til å se ut når det er ferdig. Men fortvil ikke, med Plan AUBO er det hjelp å få.

Det er på dette stadiet av kjøkkenkjøpet du sammen med kjøkkenkonsulenten definerer hva du ønsker av fronter, benkeplate, hvitevarer, vask og kran. Det er også her du får oversikt over tidsskjemaet og alt det praktiske. Når kommer det nye kjøkkenet mitt? Og hva skal vi ha gjort klart i forkant?

Les videre og få gode råd og innsikt i de forskjellige utformings- og planleggingsfasene, fra valg av materialer til visualisering av det nye kjøkkenet ditt.

ARTIKKEL

Butikkens
og kjøkken-
konsulentens rolle

Når du skal få tegnet et nytt hus, går du til en arkitekt. Og skal du ha nytt tak, går du til en taktekker. Det er det samme med kjøp av nytt kjøkken. Her trenger du også en helt spesiell ekspertise og kunnskap, og det er her den gode kjøkkenkonsulenten kommer inn i bildet. Han eller hun er fagpersonen du bør gå til.

Det kan du forvente
INNSIKT

Se kjøkkenet ditt i 3D – før det er ferdig

Kjøp av nytt kjøkken og 3D-teknologi. Det høres ikke ut som dette er noe som har en sammenheng, men i dag har du faktisk muligheten til å se inn i fremtiden når det gjelder det nye kjøkkenet ditt.

Se inn i fremtiden
TIDSLINJE

Så lang tid tar det å få et nytt kjøkken

Hvor lang tid tar det å designe et nytt kjøkken? Hvor lang tid tar det å montere? Og hva skal gjøres klart før den tid? Det er mange spørsmål og trinn man må gjennom ved kjøp av nytt kjøkken. Denne tidslinjen gir deg en oversikt over hele kjøkkenkjøpet, fra drøm til ferdig resultat.

01

Trinn 1 (1-2 timer) Første møte med kjøkkenkonsulent

Når du skal møte kjøkkenkonsulenten for første gang, kan du enten dra innom kjøkkenbutikken eller bestille et møte på forhånd. Begge deler er uforpliktende. Du bør regne med at det første besøket i butikken tar cirka 1,5 til 2 timer.

Les mer
02

Trinn 2 (2-4 dager) Design og innredning

Basert på det første møtet tegner kjøkkenkonsulenten et forslag til kjøkkeninnredningen din, med utgangspunkt i det du ønsker og har drømt om.

Les mer
03

Trinn 3 (1-2 timer) Kjøkkenpresentasjon

Etter en ukes tid etter det første møtet, kan tegningene av det nye kjøkkenet være klart. Dette møtet avtales individuelt, avhengig av tidsaspektet for kjøkkenkjøpet.

Les mer
04

Trinn 4 (2-4 dager) Justering

Kjøkkenkonsulenten tilpasser kjøkkentegningene etter møtet, og deretter vil bestillingen for det nye kjøkkenet bli sendt deg for godkjenning.

Les mer
05 Produksjon kjøkken

Trinn 5 (4-6 uker) Produksjon

Det nye kjøkkenet blir satt i produksjon hos kjøkkenfirmaet basert på tegningene og målene til kjøkkenkonsulenten. Det vil vanligvis ta 4–6 uker.

Les mer
06

Trinn 6 (4-6 uker) Klargjøring

Mens det nye kjøkkenet er i produksjon, skal selve kjøkkenrommet klargjøres til montering. Før kjøkkenet ankommer, må du ha kontroll på flere ting.

Les mer
07

Trinn 7 (2-3 dager) Montering

Gratulerer! Ventetiden er forbi. Nå skal kjøkkenet monteres. Vanligvis tar det 2–3 dager å montere et gjennomsnittskjøkken, og da må du ha håndverkere eller kjøkkenfirmaet til å koble til vann, strøm og avløp.

Les mer

Hvilken kjøkkendør skal jeg velge?

Kjøkkendører kan leveres i mange ulike materialer og med mange ulike design. Her får du den store kjøkkendørveiledningen som gir deg oversikt over alt fra materialer til holdbarhet og prisnivå.

Malt front

Koksgrå, mørkeblå eller kanskje klar rød? Fordelen med en malt kjøkkendør er at den kan leveres i mange ulike farger – paletten av fargekoder er nærmest utømmelig.

Laminat

Laminat er et takknemlig materiale på et kjøkken, og det tåler å bli brukt av både store og små. Laminat er nemlig svært slitesterkt, lett å rengjøre og krever heller ikke mye vedlikehold.

Sense

Sense er navnet på AUBOs egen kjøkkenserie som er laget av melamin – et vidundermateriale for det moderne kjøkken. Den er både fløyelsmyk og supermatt på samme tid. Sense er til og med lett å rengjøre.

Folie

Folien av PVC er en svært anvendt plasttype, da det er et hardt og stivt materiale og derfor også svært velegnet til kjøkkenfronter. Folie leveres i mange ulike farger og uttrykk. Derfor er det også et svært prisvennlig alternativ.

Tre

Hos AUBO kan man få flere forskjellige fronter i tre, for eksempel Oak Line-sortimentet som består av lameller av eik eller med en kjerne av formstabil ask med eikefiner øverst. Fineren er tilgjengelig i flere farvevarianter.

Din benkeplate-
guide til et nytt kjøkken

Hvilken benkeplate skal jeg velge? Det er et av de store spørsmålene når du skal kjøpe nytt kjøkken. Her har du en oversikt over de vanligste benkeplatetypene – og hva du bør tenke på før du velger din favoritt.

Velg riktig bordplate
GUIDE

Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe benkeplate?

Ganske mye, faktisk, og det med god grunn. Benkeplaten er noe av det du kommer til å bruke mest på kjøkkenet. Og så har den stor betydning for hvordan kjøkkenet ditt kommer til å se ut. Så du må spørre deg selv hvilke uttrykk du ønsker. Går du for en tynn, svevende benkeplate eller et mer markant utseende? Skal uttrykket være lyst eller mørkt, varmt eller kaldt, energisk eller rolig? Valgmulighetene er mange.

01

Laminat

En benkeplate i laminat passer for deg som elsker å bruke kjøkkenet mye. Til matlaging med hele familien eller en hel søndags formiddag på kjøkkenet helt for deg selv. Denne typen benkeplate er veldig slitesterk. Og veldig lett å rengjøre. Laminat tåler en god del, også daglig belastning som slag og støt, uten at overflaten tar skade og du må bruke lang tid på vedlikehold.

Les mer
02

Kompaktlaminat

Kompaktlaminat er laminatbenkeplatenes Rolls-Royce. Tynn og elegant, men samtidig også slitesterk og lett å rengjøre. Kompaktlaminat passer for deg som ønsker et kjøkken med lett og moderne uttrykk, samtidig som du også får alle fordelene til laminat, fra slitestyrke til pris.

Les mer
03

Getacore & Corian

Den følelsen; bare la hånden gli over den glatte overflaten uten synlige eller merkbare riper. Benkeplater i getacore og corian skaper fornemmelse av eksklusivitet og renhet. Denne typen benkeplate kan formes akkurat som du vil ha den, med rette eller avrundede kanter, integrert vask eller ikke.

Les mer
04

Heltre

Tre er på mange måter selve innbegrepet på Norden. De dype skogene, gløden og det levende spillet i overflaten. Det store utvalget av tresorter og forskjellige former for oljebehandling gir deg mange valgmuligheter når det kommer til fargetone og uttrykk. Eik er et klassisk valg, men det er også mulig å få benkeplate i bambus om du ønsker det.

 

Les mer
05

Naturstein

Naturstein finnes i mange varianter, også i marmor og kvarts. Naturstein er, som navnet indikerer, skapt av naturen gjennom mange millioner av år. Hver benkeplate har sitt eget unike preg når det gjelder fargespill, åretegninger og naturlige riss, noe som gir små og store karakteristikker og et eget spill i overflaten.

Les mer
06

Keramikk og Dekton

Benkeplater i keramikk og dekton kan ligne på hverandre, men det er noen forskjeller. Benkeplater i keramikk består kort sagt av sand, feltspatt og leire tilsatt fargepigmenter, mens dekton består av mineralpartikler som utsettes for stort trykk og høy temperatur for å få det ferdige resultatet.

 

Les mer
07

Kompositt

Komposittstein minner om naturstein, men det er noen forskjeller. Benkeplaten i kompositt består nemlig av kvartsmineraler og kunstig harpikslim som varmes opp og presses i en støpeform. Det gir produktet en naturlig stil som samtidig er utrolig hardfør over for det meste, med unntak av høye temperaturer, enkelte syrer og farger.

 

Les mer
08

Stål

En benkeplate i stål er kokkens favorittbenkeplate, fordi overflaten er superhygienisk og enkel å holde ren. Du trenger ikke være redd for å bruke stålbenkeplaten, for jo flere riper den får, jo finere blir den.

Les mer
09

Linoleum

Linoleum er både retro og et biologisk nedbrytbart naturprodukt. Linoleumsbenkeplater er laget av naturmaterialer med linolje som underlag. Totalt består linoleumsbenkeplaten av 3 lag: impregnert filtpapp, linoleumsgranulat og et lag mattlakk for selve overflatebehandlingen, som også hjelper linoleumsbenkeplaten til å beholde sin helt spesielle utstråling og hindrer lysrefleksjoner. Linoleum finnes i flere forskjellige farger.

Les mer
GUIDE

Slik får du mest mulig ut av
plassen bak
kjøkkenfrontene

Å innrede et nytt kjøkken handler ikke bare om valg av materialer og design. Det handler også om funksjonalitet, holdbarhet og plass. Her får du en guide med forskjellige skap- og skuffeløsninger slik at du kan innrede kjøkkenet ditt smart – også bak kjøkkenfrontene.

Les mer
KJEKT Å VITE

Når du skal velge hvitevarer

Et kjøleskap er ikke lenger bare et kjøleskap. Det samme gjelder resten av hvitvarepakken på kjøkkenet ditt. Og heldigvis for det. Spesielle funksjoner, kapasitet og design gir deg muligheten til å få akkurat det som er riktig for deg og hjemmet ditt.

Velg riktige hvitevarer
GUIDE

Slik velger du kran og vask til kjøkkenet ditt

Når du skal velge ny kran eller vask, spiller både funksjon og design en rolle. Hva er ditt behov? Og hvilken stil har du? Her får du vår guide til å velge kran og vask.

Kjekt å vite