Dette kan du
forvente av en kjøkkenkonsulent

Når du skal få tegnet et nytt hus, går du til en arkitekt. Og skal du ha nytt tak, går du til en taktekker. Det er det samme med nytt kjøkken. Her trenger du også en helt spesiell ekspertise og kunnskap, og det er her den gode kjøkkenkonsulenten kommer inn i bildet. Han eller hun er fagpersonen du bør gå til.

Når du skal velge et nytt kjøkken, handler det ikke bare om design og det ferdige resultatet. Det handler også om å få orden på prosessen og holde styr på alle detaljene som inngår når du skal kjøpe kjøkken. Her spiller kjøkkenkonsulenten en viktig rolle. Det gjør samarbeidet deres også. Kjemi, tillit og trygghet er avgjørende.

Men hva kan du egentlig forvente av en god kjøkkenkonsulent? Og hva forventer kjøkkenkonsulenten av deg? Det retter vi søkelyset mot her med et portrett av den gode kjøkkenkonsulenten.

Først lekser

Forberedelse er alfa og omega når du skal møte kjøkkenkonsulenten. Jo mer informasjon du har klar, jo bedre utgangspunkt har kjøkkenkonsulenten til å innfri dine kjøkkendrømmer. Det kan være alt fra tanker om farger og materialer til spesifikke ønsker om design og innretting. All praktisk informasjon er også et viktig element i kjøkkenkonsulentens arbeid. Rommålene for kjøkkenet samt rammene for tidsplan og budsjett spiller en viktig rolle i planleggingen av et nytt kjøkken. Hva er gjennomførbart – og hva er det ikke?

Noen er svært konkrete når de skal kjøpe et nytt kjøkken, mens andre er litt mer usikre på sine ønsker og behov. Her er det viktig å understreke at det ikke er noe som er riktig eller galt. Uansett hvilket utgangspunkt du har, er det den gode kjøkkenkonsulentens rolle å få deg trygt og fornøyd i mål.

Kjøkkenkonsulenten kan gi råd om alt fra trender til innretting av rommet.

Møt kjøkkenkjenneren

Kjøkkenkonsulenten kan gi råd om alt fra trender til innretting av rommet. Noen ønsker å bli utfordret på hvilket uttrykk kjøkkenet skal ha, mens andre allerede har bestemt hvilken stil de ønsker. Uansett er det kjøkkenkonsulentens oppgave å forstå dine og resten av familiens drømmer og behov i forhold til alt fra innretting til budsjett, materialer og tidsplan.

Etter at de store beslutningene om valg av design og innretting er på plass, visualiserer og setter kjøkkenkonsulenten opp et prisoverslag på ditt nye kjøkkenunivers – her kan du også oppleve at noen av dine ønsker blir optimert, så de fungerer enda bedre i virkeligheten.

Praktikeren

Når design og materialvalg er i boks, er du halvveis i mål med ditt nye kjøkken, pleier man å si. For bak de fine frontene er det mange praktiske ting som du også må ha styr på, fra innredning av skap og skuffer til plassering av elektrisitet, avløp og vann. Noen ganger kan det kanskje lønne seg å for eksempel flytte en vask for å få den beste innrettingen av rommet, og her kan kjøkkenkonsulenten også brukes som sparringspartner.

Den gode kjøkkenkonsulenten vet også alt om hvordan man jobber i et kjøkken. Og hvordan du optimerer gode arbeidsrutiner via innrettingen av rommet. Du skal helst ikke måtte bruke for mange unødvendige skritt når du er i gang med matlagingen. Det handler om kunnskap – ikke bare med hensyn til hva som ser fint ut, men også hva som fungerer i hverdagen.

Og planleggeren

Når du har bestemt deg for hvilket kjøkken du vil kjøpe, begynner planleggingsdelen. Det er mange prosesstrinn i et kjøkkenkjøp, fra klargjøring av rommet til montering av kjøkkenet. Her kan du også få råd og veiledning av kjøkkenkonsulenten din, som også gjerne bidrar med å skaffe håndverkere, både med tanke på montering av kjøkkenet og installasjon av strøm, vann og avløp.