Omgivelsene dine er fulle av inspirasjon – det handler bare om å se på de rette stedene. Her får du vår guide til hvordan du samler inspirasjon til nytt kjøkken.

Lær å lage stemningskart

Et stemningskart består av bilder og materialer som du selv har satt sammen. Det kan være en veggfarge som passer godt inn i ditt nye kjøkkenunivers, eller en fin benkeplate fra en interiørreportasje. Samle alt du synes er inspirerende på din vei og sett det sammen slik at du kan finne din egen stil og tone til det nye kjøkkenet – også for å oppdage hva som kanskje likevel ikke passer inn. Det betyr ikke noe om du bruker powerpoint eller setter sammen en collage med saks og lim, så lenge du lager stemningskart og tar det med til kjøkkenbutikken – det er til stor hjelp for både deg og kjøkkenkonsulenten.

Følg fargeekspertene

Farger er kommet for å bli – både i bolig- og kjøkkeninnredning. Det kan derfor være en god idé å søke inspirasjon hos fargeeksperter, for eksempel Jotun eller Pej-gruppen, som alltid har en finger på pulsen når det gjelder trendfarger. Selv om du ikke er typen til å velge for eksempel et helt blått kjøkken, kan du få inspirasjon til å velge benkeplate, gulvfarge eller gardiner. Hvis du derimot er typen som elsker farger, kan du hos AUBO få elementene dine malt i akkurat den nyansen du ønsker. En god fargesammensetning kan skape harmoni for øyet – også på kjøkkenet.

Instagram bugner av gode ideer til nytt kjøkken - her er @jesper_sovndal.

Fra sosiale medier til interiørreportasjer

Instagram bugner av gode ideer til nytt kjøkken. Du kan søke på forskjellige emneknagger, for eksempel “kjøkkenrenovering”, “nytt kjøkken” eller “aubo”, og finne inspirasjon til alt fra håndtak, små stilleben og innredning generelt. Her kan du også spørre personen bak profilen hvor de forskjellige produktene og materialene kommer fra. Det kan spare deg for masse tid på nettet og i forskjellige butikker.

Det er også rikelig med inspirasjon å finne på appen og det digitale mediet Pinterest, som i tillegg til å bugne av fine kjøkkendetaljer, også kan brukes som en online oppslagstavle der du kan “feste” tingene du synes er inspirerende. Mange interiørblader har også fra tid til annen hele kjøkkenmagasiner, der du kan se de nyeste trendene innen kjøkkenbransjen – alltid inspirerende.

 

Inspirasjon overalt

Det er ikke bare online du kan finne inspirasjon, for pent design og fine detaljer finnes det overalt. Restauranter, flisebutikker, plantesentre eller et besøke hjemme hos noen gode venner. Husk å ta bilde når du snubler over noe du liker – det kan være alt fra fargen på en bestemt type tre til en kran du ikke har sett noe annet sted.

Besøk kjøkkenbutikker

Det beste stedet å få inspirasjon er i kjøkkenbutikker. En ting er nemlig bilder, noe annet er virkeligheten. Her kan du se forskjellige kjøkkentyper på nært hold og få en klar følelse av både materialer, kvalitet og estetikk.

I flere kjøkkenbutikker har de også prøver på forskjellige benkeplatetyper, og du kan se et utvalg av hvitevarer i utstillingen. Det kan gi masse inspirasjon, men husk at utstillingsmodellene er nettopp utstillingsmodeller, og at ditt eget kjøkken er et unikt rom der du bestemmer alt fra farge, håndtak, fronter og benkeplate.