Levering og montering
av nytt kjøkken

Et godt kjøkken er godt håndverk. Også når det kommer til levering og montering. For det dreier seg nemlig ikke bare om materialvalg og hvitevarer når du skal ha et nytt kjøkken – kjøkkenrommet må også klargjøres og elementene settes opp. Kanskje må du rive det gamle kjøkkenet først? Det kan også være at du vil ha kjøkkenrommet innrettet på en helt annen måte? Sparklet vegger og klargjort det elektriske? Det er mange trinn i leverings- og monteringsfasen, og dette krever oversikt fra første forberedelse til den siste skruen settes inn.

Les videre og få innsikt i hva som må til – og hvor lang tid det tar – å montere et kjøkken fra rårom til ferdig resultat.

GUIDE

Slik gjør du klart til å montere kjøkken

Når du har bestilt det nye kjøkkenet ditt, er neste trinn klargjøring av kjøkkenrommet. Noen har et helt nybygd hus, mens de fleste må rive et eksisterende kjøkken. Her får du vår guide til hva du skal være oppmerksom på når det gjelder både riving og klargjøring for montering av kjøkken.

Gjør deg klar
KJEKT Å VITE

Når kjøkkenet skal leveres

Det er stor forskjell på å få en liten pakke og et helt kjøkken levert på døren. Her gir vi deg en oversikt over hva du må være oppmerksom på før den store kjøkkenleveransen kommer – og hva som vil være bra å forberede.

Kjekt å vite
ARTIKKEL

Monteringen er halve kjøkkenet

Monteringen av det nye kjøkkenet ditt er en post i budsjettet som du ikke skal spare inn på – det kan nemlig bli dyrt. Det kan være stor forskjell på hva arbeidet koster – og hvilken kvalitet det har. Her fokuserer vi på montering som håndverk og hva du bør vurdere når du skal sette opp drømmekjøkkenet ditt.

 

Uansett hvordan bolig du har, krever det å sette opp et kjøkken mye fingerferdighet og godt håndverk. Du skal se på resultatet i mange år, så det er viktig å gjøre det du kan for at alt står rett og ordentlig.

Bli smartere
TIDSLINJE FOR ET FERDIG KJØKKEN

Hvilke håndverkere trenger jeg?

Fra riving til oppbygging av vegger. Nye rør, elektrisitet og tilkobling av nye hvitevarer. I tillegg til kjøkkenmontøren kreves det en del forskjellig fagekspertise når du skal få montert det nye kjøkkenet ditt. Med vår tidslinje for kjøkkenmontering kan du se hvilke håndverkere du trenger trinn for trinn.

01

Rivning

De fleste kjøkkenprosjekter begynner med å fjerne de gamle kjøkkenelementene dine. Noen velger å gjøre det selv, mens andre får en snekker eller kjøkkenmontør til å fikse denne delen av prosessen.

Les mer
02

Rørlegger

Hvis du velger en annen innretting av kjøkkenrommet ditt, må det vanligvis legges nye rør, og da trenger du en rørlegger.

Les mer
03

Elektriker

Et nytt kjøkken krever mye strøm til både hvitevarer og belysning i rommet. Elektrikeren sørger for å føre strømledningene i veggene og etablere uttak og kontakter for både lys, hvitevarer og annet elektrisk utstyr.

Les mer
04

Murer

Gulv og vegger må være ferdige før kjøkkenet monteres. Hvis du for eksempel velger gulvfliser eller betonggulv, trenger du en murer som kan klargjøre underlaget på kjøkkenet ditt. Du trenger også en murer hvis veggene skal pusses.

Les mer
05

Snekker

Hvis taket må rives i forbindelse med kjøkkenrenoveringen, eller det skal settes opp nye gipsvegger på kjøkkenet, trenger du en snekker som kan stå for den delen av prosjektet.

Les mer
06

Maler

Når alt grovarbeidet er unnagjort, fra støping av gulv, fresing av rør til el-installasjon, kommer maleren og gjør siste finish. Da får veggene og taket siste strøk, det legges for eksempel på strie og males, slik at kjøkkenrommet står helt klart til montering av kjøkkenet ditt.

Les mer