Elle melle, det kan være vanskelig å velge nytt kjøkken. Også fordi de nordiske kjøkkenprodusentene langt på vei ligner hverandre, men det er likevel en forskjell — også utover designet. Her får du en veiledningsguide for å få oversikt over kjøkkenmarkedet og velge riktig leverandør.

1. Sjekk med naboer, venner og familie – og Trustpilot

En personlig anbefaling er gull verd, så sjekk med dine naboer, venner eller familie og nyt godt av deres erfaringer med å velge den beste kjøkkenleverandøren. Hva var bra? Hva var ikke så bra? Og hva skal du være ekstra oppmerksom på? Trustpilot kan også gi deg en god indikasjon på hvor fornøyde kunder kjøkkenleverandørene har, så se etter stjernene.

2. Besøk, besøk, besøk

Selv om du har gått igjennom alle kjøkkenblogger, hjemmesider og kataloger, er det ingenting som slår ekte vare. Derfor anbefaler vi at du også besøker flere forskjellige kjøkkenbutikker, før du velger ditt nye kjøkken. I butikken kan du bedre få følelsen av kvaliteten, se fargene (for ja, bilder kan bedra) og komme helt tett på både produkt og design.

Vår erfaring sier oss at kjemi betyr alt når det gjelder valg av kjøkkenleverandør

3. Date kjøkkenkonsulenten din

Og nei, vi er selvfølgelig ikke ute etter partnerbytte bare fordi du skal ha nytt kjøkken, men vår erfaring sier oss at kjemi betyr alt når det gjelder valg av kjøkkenleverandør – og kjøkkenkonsulent. Det er viktig å kjenne etter om dere er på bølgelengde og har en felles forståelse av prosjektet – slik oppnår både du og kjøkkenleverandøren best resultat.

4. Sjekk garantiene dine

Hva skjer hvis en av frontene henger og slenger etter tre måneder? Eller skuffen med bestikk ikke åpnes av seg selv lenger? Det er en veldig god ide å sjekke hvilke garantier kjøkkenleverandørene stiller i forbindelse med kjøp av et nytt kvalitetskjøkken, slik at du er dekket hvis det mot formodning skulle skje noe. Les mer om AUBOs utvidede produktgaranti her.

5. Hva med leveringen?

Husk alltid å sjekke hvordan kjøkkenet ditt leveres, så du for eksempel vet hvor mye du må hjelpe til med å løfte – og hvor mye tid du skal bruke på det. Noen kjøkkenleverandører leverer elementer en dag, hvitevarer en annen dag og benkeplate en tredje dag, mens for eksempel AUBO leverer alt samlet på samme dag.

6. Les tilbudet ditt – også det som står med liten skrift

Billige tilbud er ikke nødvendigvis det samme som billige kjøkken. Når du leser et tilbud, må du alltid være ekstra nøye med å regne ut sluttprisen. Er for eksempel hvitevarer og montering inkludert i tilbudet? Hva med klargjøring av kjøkkenrommet og håndverkere til el- og rørleggerarbeid? Derfor er det også alltid en god idé å innhente flere tilbud, så du er sikker på å få en pris som samsvarer med både forventningene og behovene dine. Husk også alltid å sammenligne epler med epler, fordi det kan være stor forskjell på materialer, kvalitet og holdbarhet – og dermed også på prisen. Hvis du er i tvil, er det alltid lurt å få råd fra en kjøkkenkonsulent.