Et kjøkken er skapt for deg og kjøkkenrommet ditt. I hvert fall hos AUBO. Vi har snakket med to av AUBOs kjøkkenkonsulenter om kjøkkenet som et unikt rom – også når det gjelder funksjonalitet.

“Vi vil gjerne ha to stekeovner.” “Jeg trenger ekstra benkeplass.” “Det må også være plass til en spisekrok.” Det er mange behov og ønsker å ta hensyn til når du skal ha nytt kjøkken. Også når det gjelder funksjonalitet. Peter Jensen, innehaver av AUBO i Viborg, og Annette Voigt, kjøkkenansvarlig hos AUBO Sølsted, forteller her om sine erfaringer med å designe kjøkken som passer nøyaktig til kundenes behov – uansett hva de måtte være.

AUBO har et veldig bredt utvalg av design og farger, slik at vi kan tilpasse løsningene våre til ethvert rom.

Se på kjøkkenet som en stor haug med byggeklosser

Har du noen gang opplevd et utstillingskjøkken i en kjøkkenbutikk? Så har du kanskje også trodd at det bare var akkurat dét kjøkkenoppsettet man kunne få? Ta det rolig, du er ikke den eneste, men slik er det altså ikke. I hvert fall ikke hos AUBO. Her består kjøkkenet av en stor haug med byggeklosser som kan kombineres på kryss og tvers når det gjelder design, farger og materialvalg. Et kjøkken er med andre ord alltid en skreddersydd løsning, som innehaveren av AUBO i Viborg, Peter Jensen, utdyper her:

”Her hos AUBO jobber vi ikke med maler. Selvfølgelig ikke, er jeg nesten fristet til å si. Det er jo ingen mennesker som er like, så det er heller ingen av våre kunder som får like kjøkken. Som kjøkkenbutikk er det vår viktigste oppgave å tilpasse kjøkkenet etter kundens behov. Våre elementer er tilgjengelige i mange forskjellige størrelser, vi har også et veldig bredt utvalg av design og farger, slik at vi kan tilpasse løsningene våre til ethvert rom,” sier Peter Jensen fra AUBO i Viborg.

Det er ikke bare benkeplater og fronter som kan kombineres etter ønske. Bak frontene er det også mange kombinasjonsmuligheter, akkurat som det er mange forskjellige behov, understreker Peter Jensen. Derfor er det også viktig å avklare hvordan du vil bruke kjøkkenet ditt og hvor mye oppbevaringsplass du trenger. Også når det gjelder funksjonalitet, forteller kjøkkenkonsulenten fra Viborg.

Det er ingen mennesker som er like, så det er heller ingen av våre kunder som får like kjøkken. Som kjøkkenbutikk er det vår viktigste oppgave å tilpasse kjøkkenet etter kundens behov. Våre elementer er tilgjengelige i mange forskjellige størrelser, vi har også et veldig bredt utvalg av design og farger, slik at vi kan tilpasse løsningene våre til ethvert rom.

Peter Jensen

Innehaver, AUBO Viborg

Skreddersydde kjøkkener

I Sølsted like utenfor Tønder har kjøkkenkonsulent Annette Voigt sitt daglige arbeid. I likhet med kollegaen i Viborg ser også hun kjøkkenet som et unikt rom. Og hver kunde som en unik kunde. For det er mange forskjellige ønsker og behov som skal innfris når det skal tegnes et nytt kjøkken.

”Folk har forskjellig smak og forskjellige drømmer, og spennvidden er stor. Jeg er nøye på å visualisere kundens ønsker og behov slik at de kan se at løsningen jeg foreslår, virkelig er for dem. Noen ganger kan det være vanskelig å forestille seg en 2 meters skapløsning hvis vi bare har en 1,20 meters løsning i butikken, men så snart løsningen blir visualisert, forenes nesten alltid design og drømmer,” sier Annette Voigt.

Annette har vært med på å tegne mange kjøkken i løpet av sin karriere, og blant dem har det har vært mange unike løsninger. Hun har ennå ikke tegnet to kjøkken som er like, selv om oppgaven når det kommer til stykket er den samme. Det handler om å oppfylle kundens drømmer.

”Det er det som gjør jobben min så spennende. Den ene dagen sitter jeg og tegner et stort kjøkken med en grønn marmorplate, den nesten dagen ønsker en kunde seg et kjøkken med mer snekkerutseende og en tynn, fin benkeplate i hvitt. Begge kjøkkenene er unike, designet for kunden basert på deres spesifikke omgivelser og behov,” sier Annette Voigt.