Produktutvikler hos AUBO, Bjarne Lihn, har alltid en finger på pulsen når det gjelder kjøkkendesign. Sammen med ham ser vi på de mest utbredte trendene innen fronter, så les og bli inspirert. 

Matt, matt og atter matt

Høyglans. Lakkerte overflater. Polert uttrykk. Det er noen av stikkordene som i stor grad har kjennetegnet 2010-tallet, ifølge AUBOs produktutvikler Bjarne Lihn. Men nå begynner både materialevalg og uttrykket innen interiør å bevege seg mot et mer matt, rustikt uttrykk.

I interiørreportasjer ser vi matt maling på stadig flere overflater. Betong- og sementstrukturer vinner også frem innenfor hjemmets fire vegger, samtidig som det er en generell orientering mot flere retro- og naturmaterialer som f.eks. linoleum, ubehandlet tre, stein og keramikk i interiørdesignet.  Den supermatte overflaten gjør seg også gjeldende i “kjøkkenmote” for tiden, også hos AUBO, som har flere matte kjøkkenserier i sortimentet.

”De supermatte overflatene passer fint inn på kjøkkenet – og er faktisk også praktiske å holde rene, hvis man velger fronter av god kvalitet. Sense-serien vår er et godt eksempel på det. Den fløyelsmyke overflaten i malt melamin gir et matt utseende som er både eksklusivt og moderne,” sier Bjarne Lihn.

Den mer matte trenden blir også synlig innen valg av benkeplater, der stein, marmor og keramiske benkeplater vinner frem sammen med kompaktlaminat og laminatbenkeplater i supermatte overflater.

Den fløyelsmyke overflaten i malt melamin på Sense gir et matt utseende som er både eksklusivt og moderne.

Fra de håndtaksløse overflatene…

Enkel, minimalistisk og rolig. Kjært barn har mange navn i interiørreportasjer. Det håndtaksløse kjøkkenet er en tendens som Bjarne Lihn ser både i interiørmagasinene og private hjem.

“Her blir alt unødvendig kuttet bort, fra håndtak på frontene og hvitevarer, slik at du som kunde sitter igjen med denne rene overflaten. Det gir en ro på kjøkkenet som flere og flere går for. Da har du dette blanke arket som du kan innrette som du vil,” sier Bjarne Lihn.

De håndtaksløse og supermatte frontene fungerer også godt i farger, sier produktutvikleren, både i mørke, moderne toner som f.eks. grønn, blå, brun og dyp rød, men også mer nøytrale toner som lysegrå og sand er populære valg hos AUBO.

…til de personlige håndtakene

Men kjøkkeninnredningen i dag går ikke bare for rene overflater og strenge linjer, for mens noen elsker det rene snitt på kjøkkenet, er det også mange som har en forkjærlighet for en mer personlig vri. Dette er en tendens som kommer til uttrykk ved valg av for eksempel farger og håndtak på frontene.

”Vi ser gang på gang at det personlige kjøkken står høyt i kurs. Hos AUBO har vi et bredt sortiment nettopp fordi vi opplever stor etterspørsel etter mange forskjellige typer kjøkken. Stadig flere velger for eksempel håndtak til frontene sine, og for mange bidrar det til å gi akkurat det siste lille særpreget i innredningen,” avslutter Bjarne Lihn.

Vi ser gang på gang at det personlige kjøkken står høyt i kurs. Hos AUBO har vi et bredt sortiment nettopp fordi vi opplever stor etterspørsel etter mange forskjellige typer kjøkken. Stadig flere velger for eksempel håndtak til frontene sine, og for mange bidrar det til å gi akkurat det siste lille særpreget i innredningen.

Bjarne Lihn

Produktutvikler, AUBO