Enkelt, behagelig og raskt – det er selve innbegrepet på bekvemmelighet. Verdens ledende hvitevareprodusenter utvikler stadig nye produktegenskaper som letter arbeidet på kjøkkenet. Her har vi samlet de ti beste bekvemmelighetsfunksjonene slik at du kan være i forkant.

1. Kjøkken med wifi

Hva sier du til å kunne sjekke om vaskemaskinen er ferdig – fra sofaen? Ja, du hørte rett. Flere og flere hvitevarer er nå tilgjengelige med wi-fi, slik at du kan styre kjøkkenet eller vaskerommet ditt fra andre steder i huset via en app. Ja, til og med fra andre steder i landet, hvis du vil. Av sikkerhetsmessige årsaker må du huske å aktivere wi-fi-betjeningen før du drar hjemmenfra. Noen produsenter kan til og med tilby et kamera inne i stekeovnen, slik at du også kan holde øye med tilberedningen på avstand via appen din.

Les her om WiFi Conn@ct fra Miele

2. Kjøkkenvifter og avtrekk

Det finnes stadig flere forskjellige løsninger når det gjelder å fjerne matos og lukt fra matlagingen på kjøkkenet. Den tradisjonelle kjøkkenviften blir mer og mer strømlinjeformet i uttrykket, og nå kan du også få alternative avtrekk til vegg- eller takmonterte løsninger. Avtrekket er nemlig integrert i platetoppen, noe som kan gi mer designfrihet i rommet.

En platetopp med integrert avtrekk gir mer designfrihet i rommet. Her er en modell fra BORA.

3. Sous vide i platetoppen

Nå kan du få en platetopp med trådløst matlagingstermometer som holder temperaturen konstant – hele tiden. Det er en slags integrert sous vide – det perfekte redskapet når for eksempel sjokoladen må ha helt riktig temperatur, eller kyllingen skal være perfekt saftig.

4. Damp som de profesjonelle

Fokuset på sunn mat er kommet for å bli. Også når det gjelder hvitevarer. Stadig flere stekeovner er nå tilgjengelige med dampfunksjon, slik at du kan dampe maten akkurat som de profesjonelle kokkene har gjort i evigheter. Damp er på mange måter en mer skånsom tilberedning, som bevarer mange flere vitaminer og mineraler uten bruk av for eksempel fett og hard steking.

Les her om ovner med damp fra AEG

5. Induksjon med bevegelsesfrihet

Nå kan du bruke hele platetoppen som arbeidsplass med den smarte helflate-induksjonen, som lar deg sette gryter og kar som du vil. Det gir deg mer frihet til å kokkelere og bruke både små og store gryter og panner samtidig.

Les her om full surface-induktion fra Miele

6. Reduser matsvinnet med nullsonen

Flere og flere kjøleskap er nå tilgjengelig med såkalte nullsoner som har lavere temperatur og høyere luftfuktighet enn resten av kjøleskapet. Slik kan for eksempel grønnsakene dine holde seg lengre, siden både agurk og tomat trives bedre i et kaldere miljø. Og når matvarene har lengre holdbarhet, reduseres matsvinnet ditt.

Les her om BioFresh fra Liebherr

7. Utstyr for kjennere: kaffemaskiner og vinkjøleskap

Kjøkkenet har i høy grad blitt et oppholdsrom, og mange ønsker seg muligheten til å være både barista og vinkjenner i eget hjem. Den innebygde espressomaskinen og vinkjøleskapet blir mer og mer en integrert del av kjøkkenet, og det er forståelig med tanke på alle de fine designløsningene som nå er på markedet.

Les her om vinkjøleskap fra AEG

8. Isbiter på kommando

Det er så deilig med ubegrenset tilgang på kaldt vann og isbiter. Det amerikanske kjøleskapet krever en del plass på kjøkkenet, men nå kan du faktisk også få integrerte kjøleskap som kan levere både kaldt vann og isbiter på kommando.

Les her om kjøleskap fra Liebherr

9. Kjør robotstøvsugeren i garasjen

Ingen ting er bedre enn når robotstøvsugeren har tatt alle hybelkaninene, men fin å se på blir den aldri. Derfor har vi i AUBO utviklet en såkalt garasje som skjuler robotstøvsugeren bak sokkelen på kjøkkenet ditt. Alt du trenger å gjøre er å lukke porten når gulvet er støvsugd – så enkelt er det.

Les her om AUBOs garasje til robotstøvsugeren din

AUBOs garasje til robotstøvsugeren din

10. Den håndtaksløse fremtiden

Den håndtaksløse fronten har allerede gjort sitt inntog i mange hjem, men nå kan også håndtaksløse hvitevarer bli en del av kjøkkenet ditt. Du kan få både oppvaskmaskin, kjøleskap og selv stekeovn med innebygd motor som gjør at døren åpner seg ved at du trykker lett på den.