Når du skal kjøpe nytt kjøkken, handler det ikke kun om fine dører og hvilken benkeplate som passer til. Langt ifra. Her får du fem tips til hva du må være oppmerksom på når du innreder kjøkkenet ditt.

1. Forberedelse, forberedelse, forberedelse

Du har vaner på et kjøkken. Måten du oppbevarer matvarene på. Måten du tilbereder maten på. Noen ting fungerer, noen fungerer kanskje ikke. Derfor er det alltid lurt å gå gjennom kjøkkenrutinene dine før du kjøper nytt kjøkken. Skriv ned alle ønskene dine, fra innredning av kjøkkenskuffer til spesielle vaner, og gjennomgå dem med en profesjonell kjøkkenkonsulent. Da får du garantert nye innspill som gjør hverdagen på kjøkkenet enklere, finere eller noe helt annet.

2. Skuffer er det nye store …

Et dypt kjøkkenskap kan være håpløst å finne noe i, og derfor foretrekker flere og flere å ha skuffer på det nye kjøkkenet. Med skuffer drar du bokstavelig talt innholdet ut av kjøkkenet, så det er lett å holde styr på – både mat, kokekar og servise. Og bare slapp helt av, skuffer tåler vekten av det arvede serviset ditt eller hele familiens forbruk av pasta. Det er derfor verdt å vurdere skuffer – for oversiktens skyld.

Med skuffer drar du bokstavelig talt innholdet ut av kjøkkenet, så det er lett å holde styr på.

3. … spesielt hvis du holder orden i dem

Men alt kan rotes til – også skuffer. Derfor må du selvfølgelig også sørge for å holde styr på både gryter og granola. Hos de fleste kjøkkenfirmaer kan du få ulike inndelingssystemer som kan hjelpe deg med å holde styr på maten og kjøkkenredskapene dine. Du kan også skaffe ulike bestikk- og utstyrsinnsatser som holder orden i alt fra fint bestikk til den store sleiva.

4. Kjøkkenet som interiør

Med samtalekjøkken, kjøkkenallrom og mer plass i norske hjem har kjøkkenet til en viss grad blitt et oppholdsrom. Og nettopp dette kan være verdt å vurdere når du velger nye elementer. Hos AUBO ser vi en tendens til at flere velger åpne hyller eller overskap med glass i, slik at de kan vise frem servise og glass i stedet for å gjemme alt bort bak lukkede dører. Her kan du også sette en fin vase eller stille ut barnas nye kreasjoner, noe som gir kjøkkenet et hyggeligere, mer personlig preg.

5. Arbeidslys og hyggelys

En gang i tiden ble lysstoffrør brukt som primær belysning på kjøkkenet, men i dag har du heldigvis flere muligheter. Husk at det er forskjell på arbeidslys og hyggebelysning, så du får innredet kjøkkenet på best mulig måte – også når det kommer til lys. Her må du vurdere hva du trenger – og hvilket uttrykk du vil ha. Noen velger lys med dimming på kjøkkenet – andre velger fritthengende lamper. Her kan du også med fordel få gode råd og veiledning av en profesjonell kjøkkenkonsulent som har innsikt i hvordan kjøkkenet fungerer – både om morgenen, kvelden og de sene nattetimene.